Siirt

Sahabe türbesi dualar eşliğinde açıldı

09:44 16 Ekim 2023 3 Yorum Var
Sahabe türbesi dualar eşliğinde açıldı

Siirt'e bağlı Yukarıbalcılar köyü yakınında makamı bulunan 'Abdurrahman Bin Avf. Hazretleri'nin(R.A.) Cami, türbe restorasyonu tamamlanmasıyla dualar eşliğinde açılışı gerçekleştirildi.

Siirt’in Pervari ilçesine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Yukarıbalcılar köyü yakınında makamı bulunan ve cennetle müjdelenen on sahabeden biri olan 'Abdurrahman Bin Avf. Hazretleri'nin(R.A.) Cami, türbe restorasyonu ve sosyal donatıların tamamlanmasıyla dualar eşliğinde açılışı gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İl Müftüsü Şakir Pinal tarafından dua edildi, ilahiler okundu.

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, cami, türbe restorasyonu ve sosyal donatılar ile çevre ve peyzaj çalışmalarını tamamlayarak hizmete sunulmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Vali Kızılkaya, “Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e, iş adamı İsmail Tekağaç’a, kanaat önderi Bilal Kutlubay’a, Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan ile külliyenin yapımında emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Kızılkaya, evliya ve ulema diyarı Siirt’in bölgede önemli bir inanç merkezine dönüşmesi için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Program, katılımcılara yemek ikramı ile sona erdi.

Program sonunda Vali Kızılkaya, vatandaşların taleplerini dinleyerek, kendileri ile bir süre sohbet etti.

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Bu tarz haber yaptığınız için çok teşekkür ederim
    Cevapla
  • osman 6 ay önce Şikayet Et
    sa Ey Müslümanlar böyle haberlerle gelin. diğer haberlerle gelmeyiniz.
    Cevapla
  • misafir 6 ay önce Şikayet Et
    bu haber için teşekkür ederim. bu vesile ile cennetle müjdelenen sahabinin türkiye sınırları içerisinde olduğunu öğrenmem, çok büyük mutluluk verdi. inşaallah en kısa zamanda ziyaret ederim. emeği geçen herkese teşekür ederim.
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.