Sinop

Terör saldırılarına tepkiler

22:14 19 Eylül 2015
Terör saldırılarına tepkiler

Türkeli ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarınca  "Gazilerimize Minnet, Şehitlerimize Saygı, Teröre Lanet" yürüyüşü düzenlendi.

Belediye Meydanı'nda toplanan grup saygı duruşunda bulunduktan sonra  ve İstiklal Marşı'nın okudu. Daha sonra ilçe meydanında yürüyüş yapan gurup tekrar meydanda toplandı.  Grup adına açıklama yapan Türkeli ve Çevresi Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Kahramanlar,  "Bir biriz beraberiz. Ortak paydamız insan haklarına ve hukuka saygıdır. Bu sorumluluk duygusuyla hareket etmeliyiz. Gazilerimizi minnetle anıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Terörü şiddetle kınıyor, lanetliyoruz ve kardeşliğimize sahip çıkıyoruz. Unutmayalım ki, bizim en büyük gücümüz kardeşliğimizdir'' dedi.

 Konuşmanın ardından Kur'an-ı Kerim okundu ve İlçe Müftüsü Nazım Keçeci tarafından dua edildi.

Mardin'in Dargeçit ilçesinde yaşanan terör saldırısında yaralanan ve Türkeli'deki evine gelen polis memuru Levent Özdemir'in evinin önüne gelen yüzlerce vatandaş, Özdemir'i yalnız bırakmadı.

İlçe Kaymakamı Gökhan Karaçay, Levent Özdemir'i evinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu ve çiçek takdim etti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.