Sinop

Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

14:47 29 Ekim 2015
Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

Cumhuriyetin kuruluşunun 92. yıl dönümü, Sinop'un Türkeli, Boyabat, Gerze ve Ayancık ilçelerinde törenle kutlandı

 Cumhuriyetin kuruluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla Sinop'un ilçelerinde tören düzenlendi.

Türkeli Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Gökhan Karaçay, İlçe Garnizon Komutan Vekili Mustafa Öztürk, Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından 125. Yıl Gazi Anaokulu öğrencileri tarafından sunulan gösteriyle devam eden tören, sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen "Esnaf Korteji" yürüyüşüyle sona erdi. 

- Gerze 

Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen törene Kaymakam Bülent Bayraktar, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Bülent Bayraktar, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı öğrencileri ve halkı selamladı.

Kaymakam Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, milletten alınan güçle kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 90. yıl dönümünü coşkuyla kutladıklarını belirterek, "Bütün yurtta olduğu gibi cennet yurt köşemiz Gerze’de de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na sevinç ve coşku içerisinde ulaşmış bulunuyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılaplarının ışığında çok çalışmaktan, birlik ve beraberliğimizi korumaktan geçtiğini hiçbir zaman hatırımızdan çıkarmamalıyız" diye konuştu. 

Tören halk oyunları ve sporcuların gösterisiyle sona erdi. 

- Boyabat 

Boyabat'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü stadyumunda  yapılan tören, Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, İlçe Garnizon Komutanı Erdal Uçar ve Belediye Başkanı Şefik Çakıcı'nın öğrencilerin ve halkın bayramlarını kutlamasıyla başladı.

Güney, burada yaptığı konuşmada, büyük millet olmanın gerekliliklerinin asla unutulmaması gerektiğini dile getirdi. 

  Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle andıklarını vurgulayan Güney, "Türkiye Cumhuriyeti, her türlü şer odağının boş çabalarına karşın, önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın öncü bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir" ifadesini kullandı. 

Kutlamalar tören geçişi ile sona erdi. 

- Ayancık 

Ayancık'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Kaymakam Adem Keleş, İlçe Garnizon Komutanı Cengizhan Tabak, Belediye Başkanı Ayhan Ergün, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Kaymakam Keleş'in konuşmasının ardından halk oyunu gösterileri ile devam eden tören, kortej yürüyüşü ile tamamlandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.