Sinop

Sinop Emniyet Müdürlüğünden din görevlilerine seminer

15:51 11 Aralık 2015
Sinop Emniyet Müdürlüğünden din görevlilerine seminer

Sinop Emniyet Müdürlüğü tarafından din görevlilerine "İletişim Yoluyla Dolandırıcılık Suçu ve Bu Suçları Önleme Yöntemleri" konulu seminer verildi.

İl Müftülüğü çok amaçlı salonunda yapılan semine konuşmacı olarak Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Gazi Köksaldı ve Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Komiser Yardımcısı Şenol Sever katıldı. 

Köksaldı, burada yaptığı konuşmada, dolandırıcılık olaylarını sadece kolluk kuvvetleri ile değil, toplumun her kesiminin katkısıyla en aza indirebileceklerini söyledi. 

Dolandırıcılık vakalarına karşı her kurum ve toplumun her ferdinin üzerine düşen görevler olduğuna işaret eden Köksaldı, şöyle konuştu:

"Çünkü her geçen gün bazı dolandırıcılık olaylarına çözüm bulsanız, önüne geçmeye çalışsanız başka türler de bulunarak yine vatandaşlarımız mağdur ediliyor. Burada bulunan herkes bizim için çok önemli. Sizler vasıtasıyla çok geniş kitlelere ulaşmış oluyoruz. Bu konuyu çözebilmek için hep birlikte hareket etmeliyiz. Dolandırıcılık suçu yurt genelinde artış eğilimi gösteren ve şekli devamlı değişen bir konu niteliğinde olduğu için Emniyet teşkilatı olarak bu suçun üzerine daha hassasiyetle gitmekteyiz." 

Sever ise din görevlilerine dolandırıcılık olaylarına karşı neler yapılması konusunda bilgi verdi. 

Seminerde görüntü eşliğinde de dolandırıcılığın nasıl işlendiği ve gerçekten dolandırılan vatandaşlarla yapılan röportajlar da katılımcılara izletildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.