Sinop

Arap turistlerin ilgisi Orta Karadeniz'e çekilecek

13:40 17 Aralık 2015
Arap turistlerin ilgisi Orta Karadeniz'e çekilecek

 Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Batı Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulunca gerçekleştirilen tanıtım faaliyetleriyle, Arap turistlerin ilgisinin Orta Karadeniz'e çekilmesi hedefleniyor.

TÜRSAB Batı Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Temel Uzlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tatil için Türkiye'ye gelen Arap turistlerin büyük bölümünün, tercihini Doğu Karadeniz'den yana kullandığını söyledi.

Turist sayısının her yıl artması nedeniyle Doğu Karadeniz'de zaman zaman yoğunluk yaşandığını belirten Uzlu, Arap turistlerin ilgisini Orta Karadeniz'e çekmek amacıyla çalışmalar yürüttüklerini bildirdi.

Arap turistlere Ordu, Samsun, Tokat, Amasya ve Sinop'un tanıtılacağını dile getiren Uzlu, şunları kaydetti:

"Çünkü bu bölgemizde önemli akarsularımız, ormanlarımız ve yaylalarımız var. Yani buralar önemli turizm potansiyeli olan yerler. Yaptığımız çalışmalarla bu yerleri tanıtacağız. İlk etapta da Ortadoğu Acentalar Birliği yöneticileriyle görüşmelerimiz devam ediyor. İlerleyen günlerde ülkemize gelecek bir heyete bölgemizin tanıtımını yapacağız. Daha sonrasında tanıtım faaliyetlerini genişleterek devam ettireceğiz." 

Körfez ülkelerinden gelen turistlerin ülke ekonomisine önemli katkı sunduğuna dikkati çeken Uzlu, "Şehirlerimiz arasında iş birliği olmasını istiyoruz. Bu sayede turizm sektörünün bölgemizde daha fazla gelişmesine olanak sağlayacak adımlar atabiliriz" ifadelerini kullandı. 

Uzlu, çalışmaların bir rapor haline getirilerek yetkililerle paylaşılacağını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.