Sinop

Sinop'ta lakerdalara yoğun ilgi

12:41 29 Aralık 2015
Sinop'ta lakerdalara yoğun ilgi

 Denizlerde av yasağının sona erdiği 1 Eylül'den itibaren düşük miktarda avlanan palamut nedeniyle bu yıl az sayıda yapılan lakerdalara yüksek fiyatına rağmen vatandaşlar ilgi gösterdi.

Sinop'ta balıkçılık yapan İbrahim Gündoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lakerda (uzun süreli saklanmak üzere özel şekilde hazırlanmış balık eti) fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 100 artış gösterdiğini söyledi. 

Palamut sezonunun kısır geçmesinin lakerda fiyatlarına yansıdığını anlatan Gündoğdu, bu yıl sadece 60 kavanoz lakerda yapma imkanı bulduklarını kaydetti. Söz konusu lakerdaların birçoğunun özel istek üzerine yapıldığını bildiren Gündoğdu, şöyle konuştu:

"Yaptığımız lakerdaların her sene özel alıcıları olur. İl dışından vatandaşlarımız bizleri arayarak sipariş verir. Tabii bu yıl fiyatlar bir önceki yıla oranla çok yüksek seviyelere ulaştı. Şu an lakerdaların kavanozunu ortalama 110 liradan satışa sunuyoruz. Buna rağmen vatandaşın ilgisi var. 60 kavanozun büyük bölümü satıldı. Geriye 10 kavanoz kaldı. Onların da kısa sürede tükeneceğini tahmin ediyoruz."

Palamut severlerin lakerdaya özel ilgi gösterdiklerini dile getiren Gündoğdu, "Çünkü yazın insanların palamut tüketme şansları olmuyor. Satışa sunduğumuz lakerdalar sayesinde vatandaşlarımız balık sezonu dışında da bu balığı tüketme imkanı buluyor. Onun için özellikle palamut severler fiyatı ne olursa olsun lakerda alıyor" ifadesini kullandı.

Gündoğdu, geçen yıl yaptıkları lakerdaların kavanozunu 60 liradan sattıklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.