Sinop

Ayı yavruları yuvalarında görüntülendi

14:36 14 Mart 2016
Ayı yavruları yuvalarında görüntülendi

Sinop'un Türkeli ilçesinde, Orman İşletme Müdürlüğü görevlilerince yeni doğmuş iki ayı yavrusu yuvalarında görüntülendi.

Alınan bilgiye göre, ilçenin Direkli köyü mevkisinde ormanlık alanda işaretleme çalışmaları yapan ekipler yeni doğmuş iki ayı yavrusuyla karşılaştı.

Anne ayının yuvasında olmadığını fark eden görevlilerden Bünyamin Gürleyen yavru ayıları cep telefonuyla görüntüleyerek sosyal paylaşım sitesinden yayımladı. Görüntülerde yavru ayıların çeşitli sesler çıkardıkları ve yeni doğdukları için ayakta durmakta zorluk çektikleri görülüyor.

Gürleyen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ayı yavrularının, ormanda gezi yaptıkları sırada karşılarına çıktığını söyledi.

Daha önce ayı gördüklerini ancak ilk kez yuvasını görme fırsatı yakaladıklarını anlatan Gürleyen, "Açıkçası ilk gördüğümüzde biraz ürktük. Sonrasında bir daha bu anı yaşayamayacağımızı düşünerek ayı yavrularını görüntüledik. Kısa süre de olsa onları yakından görme şansı bulduk. Belki tehlikeli bir macera oldu ama sevimli yavru ayıları görmek güzel bir şeydi" dedi.

- "Yavru ayılarla özçekim yapalım istedik ama korkudan yapamadık"

Türkeli Orman İşletme Müdürlüğü Gökçealan İşletme Şefi İlker Yıldırım ise anne ayı ile karşılaşmamalarının kendileri için şans olduğunu dile getirdi.

Çekim yaptıkları sırada çok korktuklarını vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Ormanda yaptığımız rutin çalışmalar esnasında yavru ayıları bir arkadaşımız fark etti. Güzel bir anı oldu. Böyle bir fırsatı bir daha bulmak nasip olmaz. Hatta bir ara yavru ayılarla özçekim yapalım istedik ama korkudan yapamadık."








YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.