Sinop

AK Parti Sinop Milletvekili Maviş:

15:06 16 Mart 2016
AK Parti Sinop Milletvekili Maviş:

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, ocak ayında yaşanan kar yağışı sonrası iş yerleri zarar gören sanayicilere sıfır faizli ve ödeme ertelemeli kredi desteği sağlanacağını bildirdi.

Maviş, yaptığı yazılı açıklamada, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile yaptıkları görüşme neticesinde Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından mağdur sanayicilere sıfır faizli ve ödeme ertelemeli kredi desteği sağlanmasına karar verildiğini belirtti.

Kredilerin en kısa sürede sanayicilere verileceğini anlatan Maviş, şunları kaydetti:

"İlimizde son 30 yılda meydana gelen en yoğun kar yağışını ocak ayında yaşadık. Kar sonrası organize sanayi bölgemizde birçok iş yerimiz zarara uğramıştı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız sayın Fikri Işık ile görüşerek konuyu ve vatandaşlarımızın mağduriyetini ilettik. Yapılan çalışmalar sonucunda KOSGEB’in zarara uğrayan sanayicilerimize sıfır faiz oranlı ve ödeme ertelemeli kredi desteği sağlaması kararlaştırıldı. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte en yakın zamanda zarara uğrayan iş yeri sahiplerimiz bu kredi desteğinden faydalanmaya başlayabilecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.