Sinop

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

15:12 18 Mart 2016
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Türkeli ilçesinde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla programı düzenlendi.

Atatürk anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, daha sonra Türkeli İlçe Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda devam etti.

Burada, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından öğrenciler tarafından hazırlanan "İsimsiz Kahramanlar" adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Türküler ve şiirlerin okunmasının ardından Türkeli Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerince hazırlanan "Gazi Fatma Çavuş" adlı kısa film izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Okullarda düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri de verildi. Türkelili şehitlerin isimleri ve biyografileri okundu. Programın sonunda, şehit yakınlarına hediyeler takdim edildi.

Türkeli Kaymakamı Mustafa Karali, "Gazilerimizin şahsına ve buradaki şehit yakınlarımıza bize böyle hayırlı vatan evlatları yetiştirdikleri için teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Programda görev alan kardeşlerimizi de gönülden tebrik ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Buradaki programın ardından gazi ve şehit yakınlarına Türkeli Öğretmenevi'nde yemek verildi.

Yemeğe Kaymakam Karali, İlçe Garnizon Komutanı Ergün Sarı, Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, daire amirleri, gazi ve şehit yakınları katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.