Sinop

Dünya Otizm Farkındalık Günü

16:56 01 Nisan 2016
Dünya Otizm Farkındalık Günü

Boyabat'ta özel bir eğitim kurumunun öğretmen ve öğrencileri Kaymakam Ümit Hüseyin Güney'i ziyaret etti.

Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle yapılan ziyarette, konuşan Kaymakam Güney, otizmli çocuklarla yakından ilgilenen tüm öğretmenlere teşekkür etti.

Bu tür eğitim kurumlarının otizm hastalığına yakalanmış çocuklar ve aileleri için şans olduğuna işaret eden Güney sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz devlet ve toplum olarak, bu aileleri anlayışla karşılayıp, sıkıntılarına ortak olup dertleriyle dertlenmeliyiz. Hepimizin çocuğu, yakını bir otizm adayıdır. Bu bilinçle bu hastalığa yakalanan insanlara destek olunması, hem toplum olarak hem de devlet olarak elimizden gelenin fazlasıyla ortaya konulması gerekiyor. Dünya otizm farkındalık gününün tayin edilmesindeki temel amaç toplumdaki böyle bir sıkıntıya dikkat çekip ailelerin bu sıkıntılardan muzdarip olduğuna dikkat çekmektir. Bu çocuklarımız özel eğitim kurumları tarafından rehabilite edildiğinde oluşabilecek kötü durumların da önüne geçilmiş oluyor. Ben anne ve babalara, kıymetli öğretmenlerimize bu çocuklarımıza sahip çıktığınız için tebrik ediyorum."

Öğretmen ve öğrenciler daha sonra ilçedeki bazı kurumları da ziyaret etti.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.