Sinop

Kutlu Doğum Haftası

12:16 12 Nisan 2016
Kutlu Doğum Haftası

Sinop Müftülüğünce "Kutlu Doğum Haftası" dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

İl Müftüsü Mustafa Erkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kutlu Doğum Haftası'nın bu yılki temasının "Hz. Peygamber Tehvid ve Vahdet" olarak belirlendiğini söyledi.

Ülkede kardeşliğin yeniden tahsisi için ortaya konulanacak her çabanın büyük değer taşıdığını ifade eden Erkan, şunları kaydetti:

"Bu mübarek aylarda dünyayı daha yaşanabilir bir ev kılmak için yoğun çaba içinde olmalıyız. Nasıl ki 14 asır önce sevgili Peygamberimiz geldi ve insanlığı diriltti ise gelin biz de insanlığı diriltmek için yeniden birlik olalım. Haftanın milletimize, bütün insanlık alemine, sevgili Peygamberimizin insanlığa getirdiği merhametin yeniden bütün yüreklere yerleşmesine vesile olmasını diliyorum."

Etkinliklere ilişkin de bilgi veren Erkan, "14 Nisan Perşembe günü saat 20.00'de Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenleyeceğimiz konferansa konuşmacı olarak Diyanet işleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Doç. Dr. İsmail Karagöz katılacak. Daha sonra yine hafta boyunca, hastane, esnaf, kamu kurum ve dernek ziyaretleri yapılacak." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.