Sinop

Engelliler Haftası

18:40 10 Mayıs 2016
Engelliler Haftası

Ayancık ilçesinde Engelliler Haftası nedeniyle İnönü Ortaokulu özel eğitim sınıfı öğrencileri, Kaymakam Adem Keleş'i ziyaret etti.

Kaymakam Keleş, burada yaptığı konuşmada, toplumların gelişmişlik seviyelerinin göstergesinin engelli bireylere sunulan imkanlarla doğrudan ilişkili olduğunu söyledi.

Hukuk ve adaletin toplumun ve devletin temeli ve amacı olduğunu anlatan Keleş, şöyle konuştu:

"Bu manada çağdaş devlet ve toplum anlayışının temel yapı taşı olarak özel gereksinime sahip bireylerin hiçbir ayrımcılığa uğramadan tüm kamu hizmet ve faaliyetlerden yararlanması gerekmektedir. Bu sebeple engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması, üretken olmalarının sağlanması, sağlık, eğitim, ulaşım ve rehabilitasyon başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının karşılanması esas hedefimiz olmalıdır. Ancak bu şekilde adalet ve eşitlik ilkesinin gereği yerine getirilebilir. Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkılması, toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi ve sorunlarına çözüm üretilmesi için herkese büyük görevler düşmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarında, okullarda ve sosyal yaşam alanlarında bu bilinçle tedbirler alınmalı, engelli vatandaşlarımıza yönelik kolaylaştırıcı her türlü imkan sağlanmalıdır."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.