Sinop

Liman bölgesinde dalış alanları yeniden belirlenecek

13:52 30 Haziran 2016
Liman bölgesinde dalış alanları yeniden belirlenecek

Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, liman mevkinde dalış yasağı getirilen alanların yapılacak çalışmayla tekrar belirleneceğini bildirdi.

Çetinkaya, yaptığı yazılı açıklamada, 2001 yılında alınan kararla Sinop'un denizin pek çok nimetlerinden yararlanamadığını belirtti.

Valilik, Belediye ve Sinop Üniversitesi iş biriliğiyle sorunun çözümüne yönelik ortak bir çalışma yürütüldüğüne dikkati çeken Çetinkaya, şunları kaydetti:

"Bu çalışma ile Sinop turizminin çeşitlendirilmesi, turizm hareketliliğinin arttırılması bağlamında, eldeki son teknolojik imkanlar ile ilin su altı kültür varlıklarının belgelenmesi, envanter edilmesi, deniz dibinin haritasının çıkarılması ve Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen dalışa yasak sahaların ve Samsun Kültür Varlıkları Bölge Kurulu tarafından 1. derece arkeolojik sit alanı ilan edilen alanın yeniden irdelenmesi ve mümkünse dalış sporları için uygun alanların belirlenmesi hedeflenmektedir. Böylece gerek 2001 yılında dalışa yasak sahaların belirlenmesi ile ilgili alınan Bakanlar Kurulu kararı gerekse 1. derece sit alanı ilanıyla Samsun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararları tekrar gözden geçirilecek ve Sinop’un denizle bağlantısı tekrar kurulacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.