Sinop

Buzhaneler palamutla dolup taştı

16:14 26 Eylül 2016
Buzhaneler palamutla dolup taştı

Orta Karadeniz'de denize açılan balıkçılar, bir gecede yaklaşık 50 bin kasa palamut avladı.

Sinop ve çevre illerden denize açılan balıkçılar, limana binlerce kasa palamutla döndü.

Palamutları boşaltmak için Sinop iskelesine gelen çok sayıda tekne sahibi, kentteki buzhane ve yedek depolarda balıklarına yer bulamadı.

Balıkçılardan bazıları palamutları kamyonlarla farklı kentlere gönderirken, bazıları da iskeleye gelen vatandaşlara ücretsiz dağıttı.

Balıkçı Ali Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deniz suyu sıcaklığının uygun olması nedeniyle palamut avının çok bereketli geçtiğini söyledi.

Hava sıcaklığındaki değişimin palamut göçünü direkt etkilediğini anlatan Kaya, şunları kaydetti:

"Bu göç, doğudan batıya veya tam tersi yönde birkaç kez daha olacak gibi görünüyor. Bu sene vatandaş rahat rahat taze balık yiyecek. Tabii bir gecede avlanan balık, sadece Sinop Limanı'na boşaltılmıyor. Orta Karadeniz'de bulunan diğer illere boşaltanlar var. Dün gece itibarıyla tahminlerimize göre 50 bin kasa palamut avladık. Bu balıkların büyük kısmını Sinop iskelesinde, kalanları da değişik limanlarda boşalttık."

- "Buzhanelerimiz doldu"

Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak ise palamut bolluğunun artarak devam ettiğini belirtti.

Teknelerin Sinop iskelesine binlerce kasa palamutla geldiğini ifade eden Bayrak, "Şu an buzhanelerimiz ve yedek depolarımız palamutla doldu. Yerimiz kalmadığı için palamutlar kamyonlarla farklı illere gönderiliyor. Bu bolluk daha ne kadar devam edecek bizler de bilmiyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.