Sinop

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

15:02 10 Mart 2018
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Sinop'ta, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle program düzenlendi.

Belediye Başkanı Baki Ergül, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen etkinlikte sivil toplum örgütü temsilcileriyle buluştu.

Aşıklar Düğün Salonu'ndaki proğramda konuşan Ergül, hangi ülkelerde kadın geri bırakılmışsa o ülkelerin ilerleyemediğini söyledi.

Türkiye'de kadınlara haklarını Atatürk ve Cumhuriyetin verdiğini belirten Ergül, "Erkek egemen bir toplumda yaşıyoruz. Durum böyle olduğu zaman kadınlarımız maalesef ikinci planda kalıyor. Sizler çok büyük bir güçsünüz. Gücünüzün farkında değilsiniz. Bunları yenmek sizlerin elinde." dedi.

Kimsenin hakkını kadınlara tepsi içinde sunmayacağına işaret eden Ergül, "Sizler bunu mücadele ederek kazanacaksınız. Ben Sinop'un kadınlarında bunu görüyorum. Türkiye'de son yıllarda kadınlara yapılan şiddetten utandığımı da sizlere ifade ederek hepinizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum." diye konuştu.

Sinop Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fatma Ustacan da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün hem direniş, hem anma, hem kutlama, hem de bir serzeniş günü olduğunu söyledi.

Kadınların insanlığın ikinci cinsiyeti değil, iki cinsiyetten biri olduğunu ifade eden Ustacan, "Biz kadınlar üreten, öğreten, yetişen, yetiştiren, dünyayı yaşanılası hale getiren, hayat verenleriz. Biz kadınları hayatın her alanında fırsat eşitliği davamızda önümüzde engel değil, yanımızda destek istiyoruz. Bizler değerimizin, gücümüzün cinsiyetimizin, üretkenliğimizin, başarımızın farkındayız." ifadelerini kullandı.

Programda Ergül, Sinop'ta örnek çalışmalarıyla öne çıkan 12 kadına plaket verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.