Sinop

Sinoplu Kezban teyze güneş enerji santrali kurdu

12:42 01 Haziran 2022 21 Yorum Var
Sinoplu Kezban teyze güneş enerji santrali kurdu

Almanya’da gördüğü sistemi köyünde de kuran 64 yaşındaki Kezban Karaman, elektrik ihtiyacını güneşten karşılıyor.

Çeşitli işlerde çalıştıktan sonra emekli olan ve yaşamını Sinop'un Gerze ilçesinin Gürsökü köyünde sürdüren 2 çocuk annesi Karaman, Almanya'da evlerde gördüğü güneşten elektrik üretmeye yönelik sistemi köyünde de kurmak istedi. Köydeki 150 metrekarelik evinin bahçesine güneş panelleri kurduran Karaman, kullandığı elektriği karşılamaya başladı.

“GENÇLER ELEKTRİKLERİNİ ÜRETSİNLER”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kezban Karaman, “Ben çocukluğumdan beri bunları ışık olarak gördüm. Sonradan da rüzgar türbinlerini gördüm tanıdım. Bizim sülalemiz hepsi Almanya’da. En son da güneş enerjisini gördüm. Onu da yaptırdım. Çünkü ihtiyacımız var. İnsanoğlunun ihtiyacı var. Elektrik, su şimdiki devirde yaşanmıyor. Bunun hammaddesi de Allah’tan. Güneşten alıyor yapıyor işte. Teknolojiyi zaten bulan bulmuş. Az çok elektrikten anlayan bunları kendi evine neden yapmıyor? Niye elektrik parası ödüyor? Ben anlayamıyorum yani. Elektrikten anlayan gençler evlerinin üstlerine yapsınlar, elektriklerini üretsinler. Elektrikten anlayan gençler elektrik parası vermesin” dedi.

YORUMLAR

21 Yorum Var
  • Taha 1 yıl önce Şikayet Et
    Teyzeme maalesef farklı panelleri vermişler, teyzem ürettiğin elektriğin bir kısmı maalesef boşa gidecek. Güzel reklam yüzü olmuşsun ama keşke biraz bilgi alarak yaptırsaydın.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • acpolice 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten destekleseydiniz, tebrik etseydiniz şaşarım (edenleri tenzih ederim). Ülke böyle böyle bir yere varamadı. Teyzem eline yüreğine sağlık, 10 tane genci cebinden çıkarırsın aptalca yorumlar yapan... Yaşlılari saymıyorum. Allah işini gücünü rast getirsin, yolun açık olsun Teyzem... Hiyarlara da kapak olsun.
    Cevapla
  • namso 1 yıl önce Şikayet Et
    Rüzgâr enerjisi mi daha ekonomik güneş enerjisi mi daha ekonomik önce ispatlanması gereken bu olsa
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Dagcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bölgelere göre değişir.Sanırım yayla gibi yüksekçe yerlerdeyseniz Rüzgar enerjisi daha verimli olur.Adana Urfa Konya gibi bölgelerdeysemiz günes paneli daha iyi olur diye düşünüyorum.
  • Cahil Birisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorum yapanlar, HASETİNİZDEN çatlıyorsunuz. Teyzemin eline, yüreğine sağlık. Bu tür uygulamaların artması gerekir.
    Cevapla
  • Gariban 1 yıl önce Şikayet Et
    Teyzemmm bozdurdu 2000 Euro , oldu sana 34000 TL , yap teyzem sen 1 aylık emekli maaşınla yaparsın ben 7-8 aylık calisan maaşımla anca güneşe kendim bakarim
  • Bafrali 1 yıl önce Şikayet Et
    Cok pahali ucuz olsa kendim yapicam
    Cevapla İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.