Şırnak

Şırnaklılar öğretmenlerini bağrına bastı

11:34 20 Eylül 2015
Şırnaklılar öğretmenlerini bağrına bastı

ŞABAN YILMAZ / EKREM PAYAN - Türkiye'nin farklı bölgelerinden Şırnak'a atanan öğretmenler, karşılaştıkları sıcak ilginin ardından bölgeyle ilgili tereddütlerinin ortadan kalktığını söyledi.

Terör olayları nedeniyle kamu çalışanlarının genelde son tercihlerinde yer alan Şırnak'a Milli Eğitim Bakanlığınca bu yıl atanan 2 bin 16 öğretmen, işlemlerini yapmak üzere gelmeye başladı.

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, sivil toplum kuruluşları ve esnaf tarafından çiçeklerle karşılanarak, bal hediye edilen eğitim neferleri, gördükleri sıcak ilgi karşısında duygulanırken, öğrencileriyle buluşacakları günü heyecanla bekliyor.

Şırnaklıların evlerinde ağırlama teklifleri karşısında ilk etapta şaşkınlık yaşayan öğretmenler, kendilerine gösterilen misafirperverlikten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

- "Gururla görevimizi yapacağız"

İngilizce öğretmeni Selda Şahinoğlu AA muhabirine, öğretmen olmak için uzun süre beklediğini belirterek, Şırnak'a atandığını öğrendiğinde çok şaşırdığını söyledi.

Kente gelmeden önce bazı önyargılarının olduğunu ifade eden Şahinoğlu, "Anlamlı bir ile atandık. Yöre insanıyla tanışınca ön yargılarım sona erdi. Gururla görevimizi yapacağız" dedi.

Bölgeye atanan öğretmenlerin endişe etmesine gerek olmadığını dile getiren Şahinoğlu, Şırnak ve bölgedeki öğrencilerin de öğretmene ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

- "Şırnak'ı çok sevdim"

İngilizce öğretmeni Gülcan Kıymaz da Nevşehir'den geldiğini, tercihleri arasında bulunmayan Şırnak'a atanmanın kendisi için sürpriz olduğunu bildirdi.

Şırnak'a gelirken endişelerinin olduğunu ifade eden Kıymaz, insanların sıcak ilgisiyle tüm endişelerinin yerini mutluluğa bıraktığını söyledi.

"İnsanların sıcaklığını görünce Şırnak'ı daha çok sevdim" diyen Kıymaz, herkesten destek gördüklerini kaydetti.

- "Gelen de ağlar giden de"

Öğretmenlere bal hediye eden Şırnak Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Habip Aşan ise misafirperverlikleriyle ilin olumsuz imajını yıkmak istediklerini söyledi.

Aşan, istenmeyen olaylar nedeniyle Şırnak'a atananların ilk etapta tereddüt yaşadığına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Şırnak halkı burada görev yapacak olanlara elinden gelen yardımı yapıyor. Herkesi gönül rahatlığıyla Şırnak'ı görmeye davet ediyoruz. Beklemedikleri ilgiyle karşılanacaklar. Şırnak'a gelen de ağlar giden de. Endişe duyarak gelen burada gördüğü büyük sevgi karşısında tayin olunca da ayrılacağı için ağlıyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.