Şırnak

Eğitim Bir-Sen Şırnak Şubesi 2. Olağanüstü Kongresi

20:58 21 Kasım 2015
Eğitim Bir-Sen Şırnak Şubesi 2. Olağanüstü Kongresi

Eğitim Bir-Sen Şırnak Şubesi 2. Olağanüstü Kongresi yapıldı.

Bir otelde düzenlenen kongreye, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, AK Parti İl Başkanı Mehmet Aşan, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Eğitim Bir-Sen Siirt Şube Başkanı Murat Şeker ve sendika üyeleri katıldı. 

İstiklal Marşının okunması ve divanın oluşturulmasının ardından tek listeyle gidilen kongrede aday olan Abdullah Çatı, yaptığı konuşmada, sendikal mücadeleyi bir sınıf ve çıkar çatışması olarak görmediklerini belirterek, Eğitim Bir-Sen'in 350 bin üyesiyle Anadolu'nun mayası, birlik ve beraberliğin kardeşliğin teminatı olduklarını söyledi.

Daha sonra konuşan  Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Olçum, Eğitim Bir-Sen'in bu milletin idealleri olan, bu konuda söylenecek çok sözü, gücü ve birikimini teşkilatından alan, 1 milyon üye hedefiyle Türkiye'nin en büyük sivil tolum kuruluşu olduğunu kaydetti.

Eğitim Bir-Sen'in yeniden Türkiye hedefine ilerlediğini ifade eden Olçum, şöyle konuştu:

"Medeniyet değerlerinin yeniden ihyası ve inşası için yeniden büyük Türkiye diyoruz. Eğitim Bir-Sen ve Memur- Sen gibi duruşuyla, kimliğiyle, kişiliğiyle, sendikacılığıyla, sivil toplum çalışmalarını ideolojik örgütlenmelerden, ideolojik gözlüklerden ayırmış sivil toplum kuruluşlarına ihtiyaç var."

Olçum, İHH, Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Eğitim Bir- Sen'in "yetim kardeş projesi"ne Şırnak'taki 700 okuldaki öğretmenlerin destek vermesi gerektiğini vurgulayarak, tespit edilen her yetime burs verileceğini sözlerine ekledi.

 Konuşmaların ardından yapılan seçimde Çatı, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanlığına seçildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.