Şırnak

Silopili öğrencilerden YGS kayıtlarının uzatılmasını talebi

20:21 21 Ocak 2016
Silopili öğrencilerden YGS kayıtlarının uzatılmasını talebi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde terör mağduru öğrenciler, bugün sona eren Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YSG) kayıt süresinin uzatılmasını istiyor.

Şırnak Valiliği tarafından terör olaylarından dolayı Silopi ilçesinde başlatılan sokağa çıkma yasağı nedeniyle çok sayıda öğrenci YGS'ye başvuramadı. İlçede kayıt yaptıramayan öğrenciler sürenin uzatılmasını talep ediyor.

YGS'ye başvuru yapmak için Atatürk Anadolu Lisesi'ne giden bazı öğrenciler, başvuru süresinin sona erdiğini öğrenince büyük üzüntü yaşadı. Yetkililerden sürenin uzatılmasını talep eden öğrenciler, yasaklar nedeniyle başvuru yapamadıklarını ve bu yüzden mağdur olduklarını ifade etti.

Başvuru yapmak için okula giden öğrencilerden Sedat Sak, sokağa çıkma yasağından dolayı kayıt yaptırmaya gidemediklerini belirterek, "Okula geldik. YGS kaydının bittiğini öğrendik. Bunun uzatılması lazım. Mağdur olduk. Bunca yıllarımız boşuna mı gidecek? Yetkililere sesleniyorum, süreyi uzatsınlar" dedi.

Yıldız Acer ise yasaktan dolayı elektriklerinin olmadığını ve bu nedenle televizyon ve internetten takip edemediklerini ifade ederek, "Ancak bugün babamla fırsat bularak okula geldik. Kayıt süresi bitmiş. Milli Eğitim Bakanlığından bu sürenin uzatılmasını istiyoruz. Bu durumda sınava giremeyeceğim" şeklinde konuştu.

Murat Olçum da emeklerinin boşa gitmemesi için YGS başvuru süresinin uzatılmasını istediklerini dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.