Şırnak

Terörle mücadelede Mehmetçik'le 27 yıldır omuz omuza

11:18 04 Nisan 2016
Terörle mücadelede Mehmetçik'le 27 yıldır omuz omuza

Şırnak'ta bölücü terör örgütüne yönelik operasyona katılan geçici köy korucusu Y.T, terörle mücadelede 27 yıldır güvenlik güçlerine destek veriyor.

Şırnak il merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukur ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından güvenlik güçlerince 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sürüyor.

TSK ve emniyet mensuplarının müşterek operasyonuna çok sayıda köy korucusu da destek veriyor.

Şırnak'ta devam eden operasyona katılan 10 çocuk babası geçici köy korucusu Y.T, 27 yıldır terör örgütü mensuplarına karşı mücadele ettiğini söyledi.

Yurt içinin yanı sıra 7 kez de sınır ötesi operasyona katıldığını belirten Y.T, 100'ü aşkın çatışmada yer aldığını kaydetti.

Y.T, köy korucularının bölgenin huzur ve güvenliğinin sağlanmasında her zaman asker ve polise destek olduğunu aktararak, "Hayatımın büyük bölümü ülkemin bölünmez bütünlüğünü korumak için mücadele etmekle geçti. Son nefesime kadar görevimi yapmaya devam edeceğim." dedi.

- "Vatanımız için mücadele ediyoruz"

Katıldığı çatışmalarda çok sayıda yakınının ve arkadaşının şehit olduğunu anlatan Y.T, "Biz bu yola baş koymuşuz. Vatanımız, bayrağımız ve dinimiz için mücadele ediyoruz. İyi ki güçlü devletimiz var. Olmasaydı ne camiye gidebilirdik ne dinimizi yaşayabilirdik. Bizim için şehit düşmek en büyük mertebedir. İnşallah Rabbim bize bunu da nasip eder." ifadelerini kullandı.

- "Kutsal bir görev yapıyoruz"

Y.T, güç şartlarda mücadele ettiklerini, bazen aylarca evlerinden ve ailelerinden uzak kaldıklarını belirterek, kutsal bir görevi yaptıklarının bilincinde olduklarını söyledi.

Terör örgütünün kökünü kazıyacaklarını ifade eden Y.T, şunları kaydetti:

"Ailelerimizle devletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Kimsenin endişesi olmasın ki bu terör belası bitecek ve bölgeye huzur gelecek. Biz para için bu işi yapmıyoruz. Öyle olsaydı 27 yıldır mücadele etmezdim. Biz bu toprakların huzur içinde olması için mücadele ediyoruz. Geçici köy korucularının dışında bir de gönüllü köy korucusu arkadaşlarımız var. Ayrımız, gayrımız yok, onlar da bizim gibi seve seve vatanı için canını vermeye hazırdır. Bizi bir ve diri tutan vatan, bayrak, din ve devlet sevgisidir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.