Şırnak

Cizreli kadınlara yönelik "Mikro Kredi" semineri

15:06 18 Nisan 2016
Cizreli kadınlara yönelik "Mikro Kredi" semineri

Cizre ilçesinde kendi işini kurmak isteyen kadınlara yönelik "Mikro Kredi" bilgilendirme semineri düzenlendi.

Şırnak Valiliği ve Cizre Kaymakamlığının desteği ile Şırnak Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce kendi işini kurmak isteyen Cizreli kadınlara yönelik Serinhisar Kapalı Spor Salonunda "Mikro Kredi" bilgilendirme semineri düzenlendi.

Koordinatörlüğünü Cizre GAP Çatom Müdürü Hasan Şık’ın yaptığı seminere İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Evin Payan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hatice Çiftçi Dengiz ve Orhan Kadırhan konuşmacı olarak katıldı.

Şırnak İl Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Orhan Kadırhan, yaptığı açıklamada, kendi işini kurmak isteyen kadınlar için böyle bir seminer düzenlediklerini belirtti.

Eğitimde kadınlar ve genç kızlara mikro krediyle ilgili genel bilgilendirmede bulunduklarını ifade eden Kadırhan, "Gelecekte bu kredilerden faydalanmak isteyen dezavantajlı kadınlarımızın ve genç kızlarımızın bu kredilerden yararlanması, yeni yaşamlarına ve zor durumda olan hayatlarına bir ışık tutabilmek ve bunlara hayatlarında küçük sermayelerle yeninden merhaba diyebilmek için böyle bir bilgilendirme yaptık." dedi.

Kadırhan, projenin hayata geçmesine vesile olan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a teşekkür etti.

Bilgilendirme semineri soru cevap bölümü ile son buldu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.