Şırnak

Şırnak'ta yaz Kur'an kursları başladı

15:11 26 Haziran 2018
Şırnak'ta yaz Kur'an kursları başladı

Şırnak İl Müftüsü Ramazan Tolan, yaz Kur'an kurslarının açılmasına ilişkin, kentte terör olayları önlenerek huzur ortamının sağlandığına işaret ederek, "Şehrimizin her türlü imkanları düzeldiğine göre biz de üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirerek bu yavrularımıza en iyi eğitimi vereceğiz." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl 25 Haziran-17 Ağustos tarihlerinde düzenlenen yaz Kur'an kurlarında eğitimlere, Şırnak'ta il genelindeki 520 cami ve 270 Kur'an kursu merkezinde başlandı.

Yaz Kur'an kurslarının açılışı dolayısıyla Şükrü Geliş Camisi'nde program düzenlendi.

İl Müftüsü Tolan, programda öğrencilerle tek tek ilgilenerek, Kur'an öğreniminin önemini anlattı.

Gazetecilere de açıklamada bulunan Tolan, il genelinde 520 cami ve 270 Kur'an kursunda eğitimlerin başladığını söyledi.

Kur'an kurslarında, yaklaşık bin personelle yaz dönemi boyunca çocuklara eğitim vereceklerini ifade eden Tolan, şunları kaydetti:

"Kursta yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'i, dinimizin ibadet kısmını, Peygamberimizin ahlakını, hayatını öğretmeye çalışacağız. Bunları yaparken onları çevredeki zararlardan da kurtarmış oluyoruz verdiğimiz eğitimle iyi bir Müslüman, iyi bir vatandaş, ailesine, çevresine saygılı ülkesini seven bir kişilik olmaları için katkıda bulunacağız. Okullarında daha çok başarılı olmaları için onları teşvik edeceğiz. Ailelerine dünya ve ahiretlerine faydalı bir nesil yetiştirmek uğraş veriyoruz."

- Hedef bu yıl 30 bin çocuğa ulaşmak

Tolan, geçen yıl kent genelinde 22 bin kursiyere ders verdiklerini, hedeflerinin bu sayıyı 30 binin üzerine çıkarmak olduğunu bildirdi.

Geçen yıla nazaran hem eğitici anlamında hem de fiziki imkan anlamında gelişme kaydettiklerini dile getiren Tolan, şöyle devam etti:

"Aynı zamanda güvenlik güçlerimiz tarafından sağlanan toplumun huzur ve refahında olumlu anlamda büyük mesafeler kaydedildi. Şehrimizin her türlü imkanları düzeldiğine göre biz de üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirerek bu yavrularımıza en iyi eğitimi vereceğiz."

Kur'an kurslarına her yıl artan bir ilginin kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini ifade eden Tolan, kursiyerlere eğiticiler tarafından gerekli eğitim verileceğini ailelerinde bunun takipçisi olmaları gerektiğini kaydetti:

Tolan, terör saldırılarında zarar gören ibadethanelere de değinen Tolan, kent genelinde 24 cami ve 1 Kur’an kursunun yıkıldığını, bunlardan 1 cami ve 1 Kur'an kursu dışında tümünün yerlerine yenilerinin yapılması için inşaat çalışmaları başlatıldığını aktardı.

Bunun yanında 76 cami ve 10 Kur'an kursunu onararak tekrar ibadete açtıklarını ifade eden Tolan, "Vakıflar Genel Müdürlüğü, TOKİ ve halk tarafından yapılan camilerimizle birlikte 1 yıl içerisinde ihtiyacımız olan ibadethanelere kavuşacağız eksiklerimizi tamamlayacağız." ifadelerini kulladı.

Kursiyerlerden Süleyman Bilir (13) ise okullar kapandıktan sonra yaz Kur'an kursuna geldiğini ve çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Peygamberin güzel ahlakı ve hayatının yanı sıra temel dini bilgileri burada hocalarımız öğretiyorlar. Kur'an-ı Kerim'i çok daha anlaşılır bir şekilde okuyup anlamamızı sağlıyorlar. Yaz kursları bizlere çok şey katıyor." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.