Şırnak

Çocuklar hatalı sürücüleri "kırmızı düdükle" uyaracak

16:46 17 Ağustos 2018
Çocuklar hatalı sürücüleri "kırmızı düdükle" uyaracak

İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi kapsamında Şırnak Valisi Mehmet Aktaş'ın katılımıyla Şırnak Cizre karayolunda uygulama yapıldı.

Kurban Bayramı'nda oluşabilecek trafik kazalarının önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığının talimatıyla 81 ilde hayata geçirilen "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi kapsamında Vali Mehmet Aktaş'ın katılımıyla Şırnak Cizre karayolunda çalışma yapıldı.

Uygulamada, içerisinde çocuklu ailelerin bulunduğu araçlar durduruldu. Çocuklara proje hakkında bilgi veren Vali Aktaş, onlara kırmızı düdük, tişört ve şapka hediye etti.

Çocuklara, içinde bulundukları aracın kurallara uymaması halinde kendilerine verilen kırmızı düdüğü çalmalarını isteyen Aktaş, sürücülerden trafik kurallarına uymalarını istedi.

Bayram tatillerinde kazaların sık yaşandığını belirten Vali Aktaş, "İnşallah Şırnak ve Türkiye genelinde bu bayramda ve bundan sonraki bayramlarda trafik kazası olmaz, hiçbir canı kaybetmeyiz." dedi.

Sürücülerden Hayrettin Deniz de yapılan uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Her yıl özellikle bayram tatilinde kazalarda onlarca insanımızı kaybediyoruz. Bu kapsamda yapılan uygulamayı takdir ediyorum. Sürücülerin gerekli trafik kurallarına uyarak seyahat etmeleri lazım." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.