Şırnak

Yatalak eşi ve 5 çocuğuna bakıyor! Yardım bekliyor

07:09 30 Aralık 2020 14 Yorum Var
Yatalak eşi ve 5 çocuğuna bakıyor! Yardım bekliyor

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşayan Leyla Tadik, geçirdiği felç nedeniyle yatağa bağımlı kalan eşi ve 5 çocuğunun bakımını tek başına yapıyor. Eşi ve çocuklarına baktığı için çalışamayan acılı anne, yetkililerden kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor.

Cizre’de yaklaşık 2 yıl önce felç geçiren Ali Tadik, yatağa mahkum kaldı. Geçtiğimiz yıllarda çalışıp evine bakan Tadik’in felç geçirmesinin ardından tüm yük Aile Tadik’in eşi Leyla Tadik’in üzerine yıkıldı. Yatalak eşi ve 5 çocuğuna bakan Leyla Tadik, ailenin tüm ihtiyaçlarını gidermeye çalıştı. Yatalak Eşine ve çocuklarına baktığı için çalışamayan Tadik, yetkililerden kendilerine yardım edilmesini istedi.

Evinin rutubetli olması nedeni ile tüm aile bireylerinin tek bir odada yaşadığını ifade eden Tadik, “Maddi durumumuz hiç iyi değil eşim yatalaktır. Bir tek bu odada yaşıyoruz, evin her yeri rutubetlidir. Bizim hiç kimsemiz de yok. Her kim bize elini uzatırsa Allah ondan razı olsun. 5 çocuğum var. Eşimin bakımını ben yapıyorum, ilaçlarını ben veriyorum. Yemeğini ben veriyorum. Hastaneye ben götürüp getiriyorum. Bu evin yükü hepsi benim omuzlarımda, kimsemiz yok. Hastalığından dolayı şu an fizik tedavi şart. Maddi durumumuz çok kötüdür. Kış geldi, evim hepsi rutubetlidir. Hepimiz bu odada yatıyoruz. İki çocuğum okula da gidiyor. Diğerleri de evdeler, hem eşime hem de çocuklarıma hepsine bakmak zordur. Bize yardım edende yok. Çocuklarımın eğitimi içinde ne telefon var, nede internetleri var. Çocuklar kendileri kitaplardan çalışıyorlar. Eğitimlerinden geri kalmamak için. Bu süreçte okul hepsi telefon, internet olmuş. O da bizde yok. Bütün yardımsever vatandaşlardan ve devletimizden yardım bekliyoruz. Kim yardımcı olmak isterse Allah onlardan razı olsun” dedi.

 

YORUMLAR

14 Yorum Var
  • Muzaffer göymen 3 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl ulaşabiliriz bu aileye bı adres yada telefon numarası olsa çok iyi olur
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Vicdan 3 yıl önce Şikayet Et
    Tanıyorum aileyi yardım etmek isteyen bana ulaşabilir
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Emin 3 yıl önce Şikayet Et
    yardım etmemiz için nasıl yardımcı olursunuz
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Nezir 3 yıl önce Şikayet Et
    Bize bir iban hesabı ulaştırılsa cok cok iyi olur
    Cevapla
  • Gaziantep27 3 yıl önce Şikayet Et
    Hicmi akraba yok.Adamin annesi babasi yokmu,hersey devletten beklemeyin destek verin evladiniza.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.