Şırnak

Şırnak’ta 5 yıllık kan davalısı iki aile dualar eşliğinde barıştı!

19:46 17 Aralık 2022 2 Yorum Var
Şırnak’ta 5 yıllık kan davalısı iki aile dualar eşliğinde barıştı!

Şırnak Silopi'de, 5 yıl önce 7 kişinin yaralandığı 1 kişinin de ölümüyle sonuçlandığı kavga sonrası aralarında kan davası çıkan Karal ve Kurtay aileleri, Kuran-ı Kerim ve dualar eşliğinde düzenlenen törende el sıkışarak barıştı.

Silopi´de, 5 yıl önce Karal ve Kurtay aileleri arasında çıkan, 7 kişinin yaralanması 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan kavgadan sonra başlayan husumetin sonlanması için bölgenin kanaat önderlerinden Haşim Haşimoğlu 4 ay boyunca 2 tarafla görüşerek barış için girişimlerde bulundu.

KURAN-I KERİM TİLAVETİ VE DUALAR EŞLİĞİNDE BARIŞ

İki tarafın da aile büyüklerinin sağduyulu yaklaşımıyla, barış için tören düzenlendi. Tören, Molla Seyid Enes Bilen’in Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayıp Molla Muhterem Agitoğlu’nun duası ile sonlandı. Yüzlerce kişinin katıldığı törende taraflar karşılıklı dualar ederek ve el sıkıştıktan sonra 5 yıllık husumete son verdi. 

'GENÇLERE EN BÜYÜK MİRAS ONLARIN EĞİTİM TERBİYESİ VE AHLAKIDIR'

Diyanet İşleri Daire Başkanlığı eski müsteşarı ve aynı zamanda emekli Müftü Abdullah Kaplan, gençlere mal mülk bırakmak için yarışlara girilmemesi gerektiğini belirterek, "Gençlerimize güzel ahlak ve iyi örnek olmak için yarışalım. Miras onlara mal mülk bırakmak değil, en büyük miras onların eğitimi terbiyesi ve ahlakıdır. Bizler, zengin olmuşuz, mal mülk sahibi olmuşuz; lakin hayırlı insan olamamışız. İyi bir komşu, iyi bir Müslüman olamamışız. Hepimiz dertliyiz ama derdimiz büyüklük değil, derdimiz kardeşlik ve ittifaktır. Öncelikle bu huzurun ve barışın sağlanması için öncülük eden Haşim Haşimoğlu ağaya ve saygıdeğer din adamlarımız ile sağduyulu davranan her iki aile fertlerine teşekkür ediyoruz" dedi.

HER İKİ AİLEYE DE TEŞEKKÜR

Haşim Haşimoğlu ise Kürtçe yaptığı konuşmada, ailelere seslenerek daha öncede yaşanmış bu tarz vahim olayların bir daha yaşanmaması için gençlere sahip çıkılmasını, bu anlamlı barışa imkan sağladıkları için her iki aileye teşekkür ettiğini ifade etti.

Törene, bölgenin kanaat önderleri, alimler, din adamları yanı sıra, Şırnak ve ilçelerinden gelen her iki ailenin üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı. 

 

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • veli 1 yıl önce Şikayet Et
    maşaallah
    Cevapla
  • Efsane x 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslümana yakışan bu
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.