Sivas

Sivas Kongresi'nin 96. yıl dönümü

15:57 03 Eylül 2015
Sivas Kongresi'nin 96. yıl dönümü

Türk Ulaşım-Sen Sivas Şube Başkanı Albayrak mesaj yayımladı

Türk Ulaşım-Sen Sivas Şube Başkanı Nurallah Albayrak, Sivas Kongresi'nin 96. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Albayrak, mesajında, 4 Eylül 1919 tarihinde, ulusal bağımsızlığın tehdit altında olduğu bir dönemde Gazi Mustafa Kemal Paşa tarafından toplanan 4 Eylül Sivas Kongresi'nin, ülke tarihinde müstesna bir yere sahip olduğunu belirtti. 

Bu kongrede manda ve himayenin reddedildiğini aktaran Albayrak, "Sivas’ın 108 gün ev sahipliği yaptığı milli mücadele günlerinin onur ve gururunu tüm Sivaslılar olarak yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Cumhuriyetin adeta harcı ve çimentosu olan Sivas'ın, Gazi Mustafa Kemal Paşaya ve yol arkadaşlarına kucak açtığını ve milli mücadelede üzerine önemli bir sorumluluk alarak ülkeyi parçalamaya yönelik planların bozulmasında büyük rol üstlendiğini vurgulayan Albayrak, şunları kaydetti:

"Sivas Kongresinin 96. yılında başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetin kuruluşunda emeği geçenleri bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz ruhları şad mekanları cennet olsun. Bu ülke, bu memleket sahipsiz kalmamış bundan sonra da kalmayacaktır, kıyamete kadar da inşallah Türk vatanı olarak payidar kalacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.