Sivas

TDV'nin kurban kampanyası

16:40 11 Eylül 2015
TDV'nin kurban kampanyası

Sivas Müftüsü Balkan: "Türkiye Diyanet Vakfının bu yıl için ön gördüğü kurban bedeli yurt içinde 625 lira, yurt dışında 450 liradır"

Sivas Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) bu yıl için ön gördüğü kurban bedelinin yurt içinde 625 lira, yurt dışında 450 lira olduğunu bildirdi.

Balkan, yaptığı yazılı açıklamada, kurban ibadetinin bir çok hikmeti bulunduğunu, bunların en başında da muhtaç insanların et ihtiyacının karşılanması olduğunu belirtti.

Kurbanın "paylaşmak" olduğunu anımsatan Balkan, kurban edilecek hayvana nasıl davranılması gerektiğini de anlattı.

Balkan, her yıl Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonunda Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla yürütülen vekalet yoluyla kurban kesim kampanyasına değinerek, "Bağışlanan kurbanlar, Türkiye'nin yanı sıra 76 ülke ve 450 bölgede dini esaslara göre kestirilerek ihtiyaç sahiplerinin sofralarına ulaştırılacaktır. Türkiye Diyanet Vakfının bu yıl için ön gördüğü kurban bedeli yurt içinde 625 lira, yurt dışında 450 liradır" ifadelerini kullandı.  

Bayramların kardeşlik bağlarını güçlendirdiğini vurgulayan Balkan, "Bu kaynaşma ve paylaşma gününde,  hiç kimseyi bu bayram coşkusunun dışında bırakmamaya özen göstermeliyiz. Çünkü bayram, toplumun bütün kesimleri tarafından paylaşıldığı oranda bayram olma özelliği kazanacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.