Sivas

Sivas'ta uyuşturucu operasyonu

15:20 16 Eylül 2015
Sivas'ta uyuşturucu operasyonu

Sokak satıcılarına yönelik operasyonda 11 kişi gözaltına alındı

Sivas'ta düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 11 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kentte yeni eğitim-öğretim yılı açılmadan önce okul güvenliğinin sağlanması, okulların çevresindeki ve sokaklardaki arz piyasasının ortadan kaldırılması, sokak düzeyinde ulaşımın engellenmesi amacıyla sokak satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. 

Operasyon kapsamında "uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak" suçundan hakkında işlem yapılan 28 şüphelinin ifadesine başvuruldu. Bu kişilerin ifadeleri doğrultusunda hareket eden polis ekipleri, "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak" ve "uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticaretine aracılık etmek" suçlarından Sivas'ta 9, Antalya ve İstanbul'da birer kişiyi gözaltına aldı. 

Gözaltına alınan G.T, M.A, T.A, E.B, R.B, V.Y, M.D, F.A, E.Ö, M.Y. ve Ş.K'nin ikametlerinde, araçlarında ve iş yerlerinde yapılan aramada, bir miktar bonzai maddesi ve uyuşturucu içiminde kullanılan düzenekler ele geçirildi. Gözaltına alınan 11 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

- "Bonzai" kullanan gencin ölümü 

Öte yandan, kentte 17 yaşındaki Y.T'nin bonzai kullanımına bağlı ölümüyle ilgili soruşturma yürüten polis ekipleri, olayla ilgili B.S'yi gözaltına aldı. Y.T'ye uyuşturucu maddeyi temin ettiği tespit edilen B.S, "bilinçle ve taksirle ölüme sebebiyet verme, uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak" suçundan sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.