Sivas

Kurban Bayramı'na doğru

13:51 21 Eylül 2015
Kurban Bayramı'na doğru

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu ve Ulaş Kaymakamı Orhan Altun, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Hastaoğlu, mesajında barışı, kardeşliği, sevgiyi, saygıyı ve hoşgörüyü simgeleyen Kurban Bayramı'nı terör olayları nedeniyle buruk ama geleceğe umutla, güvenle bakarak kutladıklarını belirti.

Bayramların, birlik ve beraberliği pekiştirdiğini aktaran Hastaoğlu, "Birlik ve beraberliği pekiştiren, yardımlaşma duygularının yoğun olarak yaşandığı bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir" ifadesini kullandı.

Hastaoğlu, şunları kaydetti:

"Kurban Bayramı vesilesiyle bizleri biz yapan, kırgınlıklarımızı bir kenara bırakıp ayrışmak yerine kucaklaşmamızı, birlik olmamızı sağlayan o güzel duyguların tüm yüreklere hakim olmasını temenni ediyorum. Başta şehit ve gazi aileleri olmak üzere tüm üyelerimizin ve Sivaslı hemşerilerimizin Kurban Bayramı'nı kutlarken, sevdikleri ile birlikte sağlık ve mutluluk içinde bir bayram geçirmelerini temenni eder, sevgi ve saygılarımı sunarım."

- Kaymakam Altun'un mesajı

Ulaş Kaymakamı Orhan Altun da mesajında, Kurban Bayramı'nı hep birlikte karşılamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Bayramların, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günler olduğunu aktaran Altun, "Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir" ifadelerini kullandı.

Altun, şehit ve gazileri rahmet ve şükranla andığını belirterek, hoşgörü, sevgi ve dayanışmanın bayram günleri ile sınırlı olmaması gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.