Sivas

Yıldız Dağı yeni kayak sezonuna hazırlanıyor

20:10 03 Ekim 2015
Yıldız Dağı yeni kayak sezonuna hazırlanıyor

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'ndeki inşaat çalışmaları büyük oranda tamamlandı. 

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde yapımı devam eden 100 yataklı otel, 2 günübirlik tesis, 2 kütük ev, buz pisti, otopark, teknik ve idari bina inşaatlarında incelemede bulundu.

Ayhan, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kış sporları merkezini, 2015-2016 kış sezonuna hazırlamak için hummalı bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

Kayak merkezinde bir çok alandan çalışma olduğunu hatırlatan Ayhan, "Her birinin koordinasyonu gerekmektedir. Çünkü ortak kullanım alanları var. Gerek alt yapı gerek üst yapı açısından ortak yapılması gereken yerler var. Mevsim şartları müsaade ettiği sürece kapasitenin arttırılması ve kışa dört dörtlük girilebilmesi için ciddi manada çalışıyoruz. Burada toplam 3 sezondur çalışılıyor ama toplasak 15 ay çalışılmadı" ifadelerini kullandı. 

Ayhan, yollarla ilgili çalışmalar hakkında da bilgi vererek, "Yolumuzun kapasitesini arttıracağız. Komşu illerle bağlantısını sağlayacağız. Otopark sorununun giderilmesi için yoğun bir çalışma yapılmaktadır. Buz pisti, günübirlik tesis, otel yapay karlama, fiber altyapı, pistlerin ve çevrenin aydınlatılması ve tüm detaylar düşünülerek yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Tek sıkıntımız zaman ve iklim şartları. Hiçbir kaynak, ekipman ve heyecan sıkıntımız bulunmamaktadır" şeklinde konuştu. . 

Yıldız Dağı'nın önemine değinen Ayhan, "Yıldız Dağı tüm detaylarıyla düşünülen bir dağ. Sivas'ı markalaştırabilecek, heyecan verecek ve istihdam oluşturacak merkezi gerçekten heyecanlı bir şekilde takip ediyoruz ve neticelendireceğiz" diye konuştu. 

Ayhan, bölgede yaşayan çocuklar için de projelerinin olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Bizim için en önemli projelerden birisi de dağı çevresi ile entegre etmek. Bir proje hazırlıyor arkadaşlar. Bunu 1 Kasım itibariyle uygulayacağız. Bu bölgede sosyal yapısı dezavantajlı olan gruplara, 7-15 yaş arası yaklaşık 250 çocuğumuzu bu dağda 4 ay boyunca yetiştireceğiz. Kayak eğitimi vereceğiz. Sivas'ın Yıldız Dağı'nda Sivas'ın yıldızlarını yetiştireceğiz. En büyük hedefimiz bu. Kayak okulu da açacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.