Sivas

"Hafik Gölü Rekreasyon Alanı" projesi

14:32 07 Ekim 2015
"Hafik Gölü Rekreasyon Alanı" projesi

Proje kapsamında göl kenarına voleybol sahası ve kütük ev yapılacak

Hafik Belediyesi ve Kültür ile Turizm Bakanlığı işbirliğinde hazırlanan ve ilk etabı tamamlanan "Hafik Gölü Rekreasyon Alanı" projesi kapsamında göl kenarına voleybol sahası ve kütük ev yapılacak.

Hafik Belediye Başkanı Mitat İlhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sundukları projenin onaylandığını belirterek, projenin 2. etabında yapılmasını planladıkları kütük evde düğün ve toplantıların yapılabileceğini söyledi.

Projenin ilk etabı için planlanan spor aletleri, 10 adet kamelya, 2 adet çocuk oyun grubu bulunan piknik alanının tamamlandığını belirten İlhan, "Gölü ziyarete gelen vatandaşlar şuan bu alandan ve aletlerden faydalanabiliyor" dedi.

Projenin 2. etabında ise voleybol sahası ve kütük ev yapılmasının planlandığını ifade eden İlhan, "Yaklaşık 300 metrekare bir alana sahip olacak kütük evde düğün, nişan ve çeşitli toplantıların yapılmasını hedefliyoruz. Projenin tamamlanmasıyla kütük evin işletmeciliği ilk etapta belediyemize ait olacak" şeklinde konuştu.

İlhan, Hafik Gölü'nün ilçe ve Sivas için önemli bir değer olduğunu vurgulayarak, bu değeri koruyup güzelliğine güzellik katmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.