Sivas

ORAN ekim ayı toplantısı yapıldı

12:42 08 Ekim 2015
ORAN ekim ayı toplantısı yapıldı

Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı, ekim ayı toplantısı gerçekleştirildi.

Sivas Yatırım Destek Ofisi Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda çalışmalar hakkında bilgi verildi.

ORAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Valisi Orhan Düzgün, toplantıda yaptığı konuşmada, ORAN'ın tüm alanlarda bölge kalkınmasını hedefleyen çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Yürütülen mali destek programları kapsamında proje tutarı 54 milyon lira olan 73 projenin uygulama sürecinin devam ettiğini belirten Düzgün, "Önümüzdeki süreçte devam eden projeler kapsamında satın alma ve bu çerçevede fiziksel kontrol ziyaretleri ile izleme ziyaretlerine devam edilecek. Projeler özelinde yararlanıcılardan gelecek farklı tip raporlara istinaden incelemeler yapılarak varsa ilgili ödemeler gerçekleştirilecektir" diye konuştu.

Düzgün, yapılan ve yapılması planlanan projelere de değinerek, şunları kaydetti:

"2015 teknik destek programı 4. dönem başvuruları kapsamında başvuru sahibi 10 kurum ajanstan teknik destek almaya hak kazanmış, eğitimlerin ekim ayı sonuna kadar tamamlanması hedeflenmektedir. Kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların istifade edebileceği doğrudan faaliyet ve teknik destek programlarına başvurular devam etmekte olup, söz konusu programlarla ilgili detaylar ajans internet sitesinde paylaşılmaktadır."

Toplantıya, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Sivas Valisi Alim Barut, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve diğer ilgililer katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.