Sivas

Dereceye giren öğrenciler STSO'yu ziyaret etti

18:03 14 Ekim 2015
Dereceye giren öğrenciler STSO'yu ziyaret etti

Türkiye ve uluslararası model uçak uçurtma yarışmasında birincilik ödülü kazanan Şehit Ahmet Eyce Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nı (STSO) ziyaret etti.

Öğrenciler, Okul Müdürü Hasan Sarıtaş ve İngilizce öğretmeni Ayla Çakır ile STSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım'a ziyarette bulundu.

Okulu ve öğrencileri tebrik eden Yıldırım, meslek liselerinin önemine dikkati çekerek, "Günümüzde meslek liselerinin hak ettikleri yerde olmadığını biliyoruz. Gelişmiş ülkelere baktığımızda meslek liseleri çok önemli yerde. Hazırlanan envanterlere ve ihtiyaçlara göre öğrenci yetiştiriliyor. Sanatkar olarak yetişen toplumların sanayisi daha güçlü oluyor. Bizler de meslek liselerinin artmasını destekliyoruz" dedi.

Yıldırım, Sivas'ın genlerinde uçak konusundaki başarının eskiye dayandığını belirterek, "Türkiye'deki ilk yerli uçağı yapan hemşehrimiz Nuri Demirağ var. Demirağ'ın torunları olarak bu başarıdan dolayı sizleri kutluyorum. Dünyada Sivas'ın ve okulunuzun adının duyurulması bizleri mutlu etmiştir" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, ayrıca oda olarak çalışmalarına destek vermeye hazır olduklarını vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.