Sivas

Çocuk oyun kütüphanesi kasım ayında açılacak

18:16 14 Ekim 2015
Çocuk oyun kütüphanesi kasım ayında açılacak

İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan çocuk oyun kütüphanesinin kasım ayı sonunda hizmete açılacağı bildirildi.

Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, eski halıcılık binasının yerine geçen yıl temeli atılan ve 2-14 yaş arası çocuklar ve ailelerinin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayacak kütüphane binasının inşaat çalışmaları tamamlandı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, merkezde incelemelerde bulundu ve ilgili firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ayhan, merkezin Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ile İl Özel İdaresi tarafından finanse edildiğini belirtti. Kasım ayı sonunda açılması planlanan binanın iç tefrişat çalışmalarına başlandığını aktaran Ayhan, bina içerisinde çocukların oyun oynayacağı alanların düzenlendiğini ve gerekli malzemelerin alındığını ifade etti.

Projenin yaklaşık 5,5 milyon liraya mal olduğunu açıklayan Ayhan, şunları kaydetti:

"İlimizde çocuklarımızın güzel vakit geçirebilecekleri sosyal projeyi adım adım tamamlamak üzereyiz. Burası ilimizin en güzel mekanlarından biri olacak. Çocuk Oyun Kütüphanemiz, bölgede hem güvenli bir ortam oluşması hem de okullar bölgesine renk katması adına ayrı bir önem taşımaktadır. Okullar bölgesine yapılan Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezi kış ayı uzun süren Sivas’ta çocuklarımızı mutlu edecek. Çocuklar bu merkezden faydalanırken yetişkinler de gelip buradaki kafelerde çaylarını içip gazetelerini ya da kitaplarını okuyabilecek. Bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.