Sivas

Kocacık'tan Başkan Aydın'a teşekkür plaketi

17:47 15 Ekim 2015
Kocacık'tan Başkan Aydın'a teşekkür plaketi

 Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, kampüs içerisinde açılan ve üniversitenin ulaşım sorununu çözen bulvar, köprü ve köprülü kavşak için Belediye Başkanı Sami Aydın'a teşekkür plaketi verdi.

Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kocacık, Aydın'ı makamında ziyaret ederek, çözülen ulaşım sorunu için teşekkür etti.

Ziyarette konuşan Kocacık, "İsmet Yılmaz Bulvarı, İsmet Yılmaz Köprüsü ve Köprülü Kavşağı, bir kanadı kırık olan üniversite ulaşımını tamir etti. İki kanadımızı da kullanmamızı sağladı. Yapılacak olan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı da hizmete girerse hiçbir sorunumuz kalmayacak. Sivas'a, üniversitemize, öğrencilerimize yaptığınız bu katkıya yürekten teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Aydın da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, çalışmaların devam edeceğini aktardı. Kızılırmak üzerine ikinci bir köprünün yapımının başladığını belirten Aydın, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki sene tamamlanarak Bağdat Caddesi’nden itibaren yeni hizmete açılan İsmet Yılmaz Bulvarı’na kadar olan kısımda duble yol olarak hizmete girecek ve üniversitenin ulaşım noktasında çok rahatlamasına vesile olacak. Üniversitenin asıl problemini çözecek olan proje Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı. Bu alanda da çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz 2017 yılında bu bulvarı açmak. Bu projemiz hayata geçince Üniversite şehir arası yürüme mesafesinde olacak. Bisiklet yollarını her yeni yaptığımız yola koyuyoruz. Sivas'ta bisiklet kültürü de bu sayede öne çıkacak."

Kocacık, Aydın’a plaket verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.