Sivas

Aydın'dan yeni Numune Hastanesine ziyaret

16:29 16 Ekim 2015
Aydın'dan yeni Numune Hastanesine ziyaret

Sivas Belediye Başkan Sami Aydın, Numune Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Hayati Öztürk’ü ziyaret ederek yeni yapılan hastaneyi gezdi.

Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Aydın yeni yerine taşınan hastaneyi gezdi ve Öztürk'ten bilgi aldı.

Hastanenin 5 yıldızlı otel konforunda yapıldığını aktaran Öztürk, "Hastane içerisinde 2 kişilik ve tek kişilik odalar bulunuyor. Hastaların duş alabilecekleri banyolar, LCD ekran televizyonlar, içerisinde yiyeceklerini saklayabilecekleri buzdolaplarından oluşan konforlu mekanlar var. Hastanemizde 28 ameliyathane ile 79 kişilik yoğun bakım ünitesi de bulunuyor. Hastaneye özel araçla gelmek isteyen vatandaşlarımız için bin 300 araçlık kapalı ve açık otopark mevcut. Refakatçiler veya dinlenmek isteyen hastalar için otel odalarının lobilerinde olmayan Sivas manzaralı mekanlar var" ifadelerini kullandı.

Aydın da hastanenin Sivas halkına hayırlı olmasını dileyerek, "Yeni hastane bizleri gururlandırdı. Adeta 5 yıldızlı bir otel konforunda odalar olduğunu gördük. Eskiden 8 kişilik koğuş bulduğunuzda hastanız için burası lüks bir koğuştu. Çünkü koğuşlar 12-20 kişilik oluyordu. Bu hastanede 1-2 kişilik odalar var. Bu hastaneye girdiğiniz zaman o güveni duyuyorsunuz" açıklamasında bulundu.

Hastaneye ulaşım için belediyenin aldığı önlemleri de anlatan Aydın şunları kaydetti:

"Eski adliye binamızın arkasından doğrudan hastaneye otobüslerimiz var, servislerimiz var. 5 dakika arayla hareket ediyorlar, ihtiyaç halinde bu sayıyı daha da artıracağız. Aynı zamanda bu bölgeye gelen toplu taşıma araçlarımız da hastanemize hizmet edecek. Şu anda hastanemizin ön tarafında çevre yolu üzerinde kara yollarının çalışması var, arka kısımda ise bizim çalışmalarımız son aşamaya geldi. Pazartesi gününe kadar asfaltını atacağız, ulaşımla ilgili herhangi bir sorun kalmayacağını düşünüyorum."

Aydın, yatan hastaları da ziyaret ederek "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.