Sivas

TBMM Başkanı Yılmaz:

16:37 30 Ekim 2015
TBMM Başkanı Yılmaz:

"Her bir oyunuz çok değerli. Bu bıçak sırtındaki riski azaltmak lazım. Ortadoğu'da sınırlar değişiyor, haritalar henüz kesinleşmedi. Biz diyoruz ki, 7 düvele karşı vermiş olduğumuz savaş hala bitmedi. Artık bu ufak şeyleri bırakarak bir ve beraber olmamız gerekir"

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "Her bir oyunuz çok değerli. Bu bıçak sırtındaki riski azaltmak lazım. Ortadoğu'da sınırlar değişiyor, haritalar henüz kesinleşmedi. Biz diyoruz ki, 7 düvele karşı vermiş olduğumuz savaş hala bitmedi. Artık bu ufak şeyleri bırakarak bir ve beraber olmamız gerekir" dedi.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğince bir restoranda düzenlenen toplantıya katılan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, son yıllarda tarım ve hayvancılığın geliştiğini belirtti.

Çok şey yaptıklarını ve yapacakları daha çok çalışmanın olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Nimetin şükrü yapılmazsa nimet elden alınır" diye konuştu. Sivas'ta tarım alanında yapılan çalışmaları da anlatan Yılmaz, tarıma hizmet edilecekse suyun toprakla buluşturulmasının önemli olduğunu söyledi. 

Hizmet anlayışının ve istenilen hizmetlerin de değiştiğini belirten Yılmaz, "İnsan doğduğu yerde doysun istiyoruz. Önümüzdeki dönemde yemde ve gübrede KDV'yi kaldıracağız. İstiyoruz ki hayvancılık daha çok gelişsin. Allah nasip ederse sayın Başbakanımızın da verdiği sözün arkasında olacağız. Bunun için de ne gerekiyorsa yapacağız" ifadelerini kullandı.

Halkın en iyisini bildiğini vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Görmek için göz lazım, bakmak yetmez. Konuşmak için dilin yanında bir de gönül lazım, bir vicdan lazım. İnşallah gördüğünüzü ve duyduğunuz doğruları söyleyeceksiniz. Devamlı hakkın ve hakikatin yanında olacaksınız. Bu zor coğrafyada bu hizmetlerin hiçbirisi yapılmamış olsaydı bile yine gücümüzü parçalamamamız, paylaştırmamamız lazım. Bir ve beraber olmamız gerekirdi. Her bir oyunuz çok değerli. Bu bıçak sırtındaki riski azaltmak lazım. Ortadoğu'da sınırlar değişiyor, haritalar henüz kesinleşmedi. Biz diyoruz ki, 7 düvele karşı vermiş olduğumuz savaş hala bitmedi. Artık bu ufak şeyleri bırakarak bir ve beraber olmamız gerekir. Allah birliğimizi daim eylesin. Mesele memleket meselesiyse geri kalan teferruattır."

Yılmaz, daha sonra Cumhuriyet Üniversitesi ile Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) arasındaki iş birliği protokolü törenine katıldı.

Rektörlük makamında gerçekleşen törende, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ile YASAD Başkanı Doğan Ufuk Güneş, arasında protokol imzalandı. 

Yılmaz, imza töreninin ardından yaptığı konuşmada, protokolün gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Üniversite-sanayi iş birliğinin somut bir örneği. İleriki dönemde bu iş birliğinin gelişmesiyle de Türkiye yazılım pazarı büyüyecek, ihracatı artacak. Bu sektördeki istihdamı artıracağız ve sektörün beklentilerine uygun olarak öğrencimiz yetişecek" değerlendirmesinde bulundu.

Güneş, günün anısına TBMM Başkanı Yılmaz'a plaket verdi.

İş birliği protokolü ile Cumhuriyet Üniversitesinde yazılım ve bilişim teknolojileri derslerinin verileceği ve buradan mezun olan öğrencilerin bilişim sektöründe istihdam edileceği belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.