Sivas

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

16:14 09 Kasım 2015
10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

Sivas Valisi Barut mesaj yayımladı

Sivas Valisi Alim Barut, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77'nci yılı dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Barut, mesajında, Cumhuriyet'in kurucusu, başkomutan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 77'nci yılında sevgi, saygı ve minnetle andıklarını belirtti.

Atatürk'ün tarihin yetiştirdiği en büyük liderlerden birisi olduğunu vurgulayan Barut, engin ileri görüşlülüğü, barış yanlısı tutumu, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem ve düşüncelerindeki evrensel boyutun, Atatürk'ü dünya liderlerinden birisi yaptığını aktardı. 

Ülkenin dört bir yanının düşman işgali altında bulunduğu ve bir milletin yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı bir dönemde Atatürk'ün liderlik vasfı ve askeri dehasıyla Türk milletine yol gösterdiğini aktaran Barut, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasını ve çağdaş, demokratik, hukuk devleti olarak muasır medeniyetler seviyesine doğru ilerlemesini sağlamıştır. Büyük devlet adamı Atatürk, hayat boyu süren bağımsızlık ve uygarlık mücadelesinde tüm gücünü milletine ve milletin değerlerine olan güveninden ve inancından almış ve aynı inanç ve güveni Türk milleti ile vatanın bağımsızlığına giden yolda kullanmıştır. O'nun bizlere en büyük armağanı olan ve temellerini Sivas'ta attığı Cumhuriyet, genç nesillerin omuzlarında kuşaktan kuşağa taşınarak ebediyete kadar korunacaktır. Türk milleti, Atatürk'ün düşüncelerinden güç alarak ilerlemesini devam ettirecek, ülkesini muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma başarısını gösterecektir. Bu tarihten gelen bir sorumluluğumuz, gelecek nesillere karşı en büyük ödevimizdir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.