Sivas

Suşehri'nde öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı

16:45 16 Kasım 2015
Suşehri'nde öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı

 Suşehri ilçesinde, Fatih Projesi kapsamında 10'uncu sınıf öğrencilerine tablet bilgisayar dağıtıldı.

Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, Fen Lisesinde tablet bilgisayar dağıtımı için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, proje kapsamında teknolojinin eğitimle birleştiğini belirterek, "Hedefimiz dünyayı yönetmek olacaktır" dedi.

G20 zirvesinin Türkiye'de yapıldığını anımsatan Perçi, Türkiye'nin, dünyanın en büyük 20 ülkesinden birisi olduğunu ifade etti. Ekonomik olarak da Türkiye'nin dünyada ilk 16 ülke arasında yer aldığını belirten Perçi, şunları kaydetti:

"Sizden sonraki nesillerin hedefi ekonomi bazında dünyanın ilk 10'u içerisinde bir ülkeyi temsil etmek olmalıdır. Dağıtılan tabletler sizlere bir teknoloji vasıtası olacaktır, yükümüz çok ağır. Bu tabletleri oyun aracı olarak değil, ders aracı olarak kullanmanızı arzu ediyoruz. Bizler eski nesil olarak şimdiki nesli kıskanıyoruz. Dünyanın hiçbir ülkesi yeni nesillerine tablet dağıtmıyor. Ama bizler yeni nesillerimizi teknolojiyle geliştiriyoruz."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Keleş ise proje kapsamında 2014 yılında 182 öğrenciye ve 65 öğretmene tablet bilgisayar dağıttıklarını, 2015 yılında ise 311 öğrenciye ve 125 öğretmene tablet bilgisayar dağıtımı yaptıklarını ifade etti.

Proje kapsamında tablet bilgisayar dağıtımı Çok Programlı Lise ve  Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.