Sivas

Sivas Belediyesi kışa hazır

16:33 30 Kasım 2015
Sivas Belediyesi kışa hazır

 Sivas Belediyesi, kış aylarında vatandaşların kötü hava koşulları, kar ve buzlanmadan etkilenmemesi için hazırlıklarını tamamladı.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas Belediyesi Saha Amirliği'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Sivas'ta kış döneminin iklim anlamında ağır geçtiğini söyledi.

Kış ayına hazır olduklarını ifade eden Aydın, "Acil müdahale ekibi dediğimiz 350 personelden oluşan ekibimiz hazır kıta bekliyor. 86 aracımız bu çalışmada yer alacak ve 9 tuzlama aracı da bu proje içerisinde yer alacak" dedi.

Aydın, karla mücadelede yeni sisteme geçtiklerini belirterek, "Eskiden Sivas'ta kar yağardı kar yağışı devam ettiği sürede müdahale başlamaz, kar yağışı tamamlandıktan sonra şehre yağan karlar kamyonlara yüklenir şehir dışına nakledilirdi. Bu doğru bir yöntem değildi, asıl mücadelenin karı yağdığı anda eritmek olduğunu gördük" diye konuştu. 

Hava durumu raporlarına göre tuzlama işlemler gerçekleştireceklerini dile getiren Aydın, "5 bin ton karışımı yapılmış tuz hazır halde duruyor. Gerektiği durumlarda hem personel hem de araç desteği yapılacak. İnşallah Sivas'ta sorunsuz az sıkıntılı bir kış mevsimi atlatırız" diye konuştu. 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.