Sivas

Suşehri'nde engelli öğrenciler için program düzenlendi

16:49 07 Aralık 2015
Suşehri'nde engelli öğrenciler için program düzenlendi

Suşehri ilçesinde engelli öğrenciler için yemekli program düzenlendi.

İlçedeki bir düğün salonunda gerçekleştirilen programda konuşan Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, programı düzenleyen Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel'e teşekkür etti. 

Hayatın bir imtihan olduğunu söyleyen Perçi, "Bizler de inancımız gereği bu imtihanı her gün yaşıyoruz. Engellilerle yaşamın bir imtihan olduğunu da inancımız gereği bilmemiz gerekmektedir" dedi.

Engellilerin sadece Engelliler Günü'nde hatırlanmaması gerektiğini ifade eden Perçi, "Sosyal devlet görevi olarak engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşantılarını daha üst seviyelere çıkartmak için elimizden geleni yapıyoruz. Devletimiz son 12 yıldır bunu fazlasıyla yerine getirmektedir" diye konuştu.

Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel ise uzun yıllar büyük ihmallere uğrayan engellilerin lehine son yıllarda tarihi adımlar atıldığını söyledi. 

Kamuda çalışan engelli sayısının 40 bini aştığını kaydeden Yüksel, "Bütün bu iyileştirmeler çok önemli kazanımlar anlamına geliyor. Bugüne kadar engelli kardeşlerimizi topluma, toplumu da engelli kardeşlerimize kazandıran her çalışmanın, her çabanın gönüllüsü oldum. Olmaya da devam edeceğim" diye konuştu. 

Suşehri Rehberlik ve Araştırma Müdürü Ramazan Demirsoy  da programın tertip edilmesine katkı sağlayanlara teşekkür etti. 

İlçedeki özel eğitim sınıfına giden öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu programda, engelli öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.