Sivas

Sivas Nüfus Müdürlüğü 3 gün hizmet veremeyecek

13:17 14 Aralık 2015
Sivas Nüfus Müdürlüğü 3 gün hizmet veremeyecek

Sivas'ta, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünün teknik çalışma nedeniyle 3 gün hizmet veremeyeceği bildirildi. 

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Sivas Belediye Meclisinin aralık ayı toplantısında, belediyeye ait Kunduracılar Çarşısı'ndaki eski dershane yerinin valiliğe tahsis edildiği belirtildi. 

Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğünde Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi altyapısı kurulması için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden teknik personel geleceğinin ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Altyapı için gerekli olan kablolar çalışma masalarının içerisinden geçirilecek olup, 16-17-18 Aralık 2015 tarihlerinde vatandaşlarımıza hizmet verilemeyecektir. Belirtilen tarihlerde acil nüfus işlemleri olan vatandaşlarımız ilimiz merkezine en yakın olan Hafik, Yıldızeli ve Ulaş İlçe Nüfus Müdürlüklerine yönlendirilecektir. Ayrıca kurumlarımız Kimlik Paylaşım Sistemi üzerinden adres ve nüfus kaydı alabildiklerinden, vatandaşlarımız ilgili kurumlardan doğrudan doğruya nüfus işlemlerini yaptırabilecek ve oturdukları yer muhtarlarından yerleşim yeri belgesi alabileceklerdir."

Açıklamada, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünün 21 Aralık 2015 tarihinden itibaren ise yeni yerleşim yerinde hizmet sunmaya başlayacağı aktarıldı. 

 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.