Sivas

Engelli 3 oğluna "bebek" gibi bakıyor

11:26 17 Aralık 2015
Engelli 3 oğluna "bebek" gibi bakıyor

SERHAT ZAFER / FARUK KARA - Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde yaşayan 58 yaşındaki Lütfiye Güngör, bağ, bahçe ve gündelik işlerinin yanı sıra yürüyemeyen ve konuşma güçlüğü çeken yetişkin 3 oğluna adeta "bebek" gibi bakıyor.

Kadife köyü Kuruseki Mahallesi'nde yaşayan 7 çocuk sahibi Lütfiye-Şadi Güngör çiftinin oğulları Hadi (35), Haldun (34) ve Mustafa (26) bedensel engelli olarak dünyaya geldi. 

Yürüyemeyen ve konuşma güçlüğü çeken 3 kardeş, babaları Şadi Güngör'ün gününün büyük kısmını ilçede işlettiği lokantada geçirmesi nedeniyle annelerinin desteğiyle yaşamlarını sürdürüyor. 

Engelli çocuklarına yıllarca "bebek" gibi bakan 58 yaşındaki Lütfiye Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dayısının oğlu olan eşiyle evlendikten sonra ilk çocukları Hadi'nin dünyaya geldiğini söyledi.

Oğlunun, diz kapağından aşağısı felçli doğduğunu anlatan Güngör, 1 yıl sonra dünyaya getirdiği Haldun'un da engelli olduğunu belirtti.

Diğer oğlu Mustafa'nın da ağabeyleri gibi doğuştan engeli bulunduğunu dile getiren Güngör, 3 kız ve 1 erkek  çocuğunda ise herhangi sağlık problemi olmadığını bildirdi.

İstanbul'da gittikleri doktorların da çocuklarının yürüyemeyeceğini söylediğini kaydeden Güngör, "Çocuklarıma zor da olsa bakıyorum. Ölene kadar evlatlarıma bakacağım" dedi.

- "Engelli çocuklarına bebek gibi baksınlar"

Engelli oğullarının yaz aylarında tekerlekli sandalyeyle köyde gezdiğini, kışın ise zamanlarının büyük kısmını evde televizyon izleyerek geçirdiğini ifade eden Güngör, şöyle konuştu:

"Öyle insanlar görüyorum ki çocuklarını zincirlerle bağlıyorlar. Allah'a şükür ediyorum, 7 çocuğum var ama bu 3'ü benim için diğerlerinden daha kıymetli. Çok iyi geçinirler ve birbirlerini asla üzmezler. Engelli çocuklarımla ilgilenmek hiç zor gelmiyor ve beni yormuyor. Onlara elimden geldiği kadarıyla ölene kadar bakmaya mecburum. Gitmediğimiz doktor, çalmadığımız kapı kalmadı. Kader diyerek çocuklarımıza bakıyorum. İhtiyaçlarını ben karşılıyorum. Banyolarını yaptırıyorum. Eşim çalışmadığı zamanlarda bana yardımcı oluyor. Yurdumuzda bizim gibi aileler çok, engelli çocuklarına bir bebek gibi baksınlar. Çocuklarını bırakıp gitmesinler, ailelerin çocuklarına sahip çıkmalarını istiyorum. 'Her şey Allah'tandır, kader' diyerek engelli evlatlarımıza sahip çıkmalıyız."

Lütfiye Güngör, engelli 3 çocuğunun bakımının yanı sıra bağ, bahçe ve evde gündelik işlerle uğraştığını sözlerine ekledi.

- "Eşime çok teşekkür ediyorum"

Baba Şadi Güngör ise işleri nedeniyle engelli çocuklarıyla daha çok eşinin ilgilendiğini belirterek, "Eşimden Allah razı olsun, çok teşekkür ediyorum" dedi.

Engelli Hadi Güngör, annelerinin sürekli kendileriyle ilgilendiğini, her türlü ihtiyaçlarını karşıladığını kaydetti.

Mustafa Güngör de tüm ihtiyaçlarının annesi tarafından giderildiğini dile getirdi.

Mahalle sakinlerinden İlyas Epsileli ise anne Lütfiye Güngör'ün fedakarlığına işaret ederek, "Yıllardır diğer işlerinin yanı sıra engelli kardeşlerimize bakıyor. Onları dışarı çıkarır, gezdirir, çocuklarına çok iyi bakar. Allah ondan razı olsun, bütün ailelerin de engelli çocuklarına bu şekilde sahip çıkmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.