Sivas

CHP İzmir Milletvekili Balbay:

15:01 19 Aralık 2015
CHP İzmir Milletvekili Balbay:

"(Olağan kurultay) CHP'nin bütün üyelerine, kadrolarına önerim, gelin önümüzdeki kurultayımızda yeni yön, yeni yöntem, yeni bir yönetim oluşturalım. Hedefimizi yüksek tutalım"

 CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "(Olağan kurultay) CHP'nin bütün üyelerine, kadrolarına önerim, gelin önümüzdeki kurultayımızda yeni yön, yeni yöntem, yeni bir yönetim oluşturalım. Hedefimizi yüksek tutalım" dedi.

Balbay, partisinin Sivas Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen İl Başkanlığı Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, CHP'ye Türkiye'nin ihtiyacı bulunduğunu ve kendisinin de sorunları çözmeye aday olduğunu söyledi.

Türkiye'de demokrasi adına ne yapılmışsa altında CHP'nin imzasının olduğunu belirten Balbay, yapılacak olağan kurultaya değinerek, şunları kaydetti:

"Kurultaya kadar partinin üst yönetimlerine aday olacağız. Bize, kurultaya kadar yarış, kurultaydan sonra barış yakışır. CHP, cumhuriyettin birinci yüzyılının her aşamasında vardı. Ama ben daha büyük bir yürüyüş öneriyorum. 2023'e gidiyoruz, 100 yıl. 2123, cumhuriyetin 2. yüzyılında da biz olalım diyorum. Böylesine büyük laflar ediyorum. 2. yüzyıla yürürken hep birlikte CHP'nin bütün üyelerine, kadrolarına önerim, gelin önümüzdeki kurultayımızda yeni yön, yeni yöntem, yeni bir yönetim oluşturalım. Hedefimizi yüksek tutalım. Bu çerçevede yürekten inanıyorum ki Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermiş olanların dahi oy vereceği ve toplanma yerinin CHP olacağı bir süreç yaratabiliriz."

2019 seçimini kazanan partinin Cumhuriyetin 100. yılını kutlayacağını belirten Balbay, bu kutlamalarda CHP'nin de olması gerektiğini ve seçimlere şimdiden hazırlanılması gerektiğini vurguladı.

Balbay, yeni yüzyılda "sol"un yeniden tarif edilmesini isteyerek Balbay, şöyle konuştu:

"2016'daki kurultayda kim seçilirse seçilsin, ben seçilirsem söz veriyorum, 2018 olağan kurultayını yapalım. Daha seçime gitmeden her ilde sizlerin karşısına çıkalım. CHP'nin cumhuriyetin birinci yüzyılının bütün evrelerinde başardıklarını yepyeni bir enerjiyle 2. yüzyılda da başarabileceğine inanıyorum. Biz hep birlikte birbirimize inanacağız, omuz omuza vereceğiz ve başaracağız. Her ne olursa olsun, CHP'nin hangi kadrosunda olursam olayım CHP'den başka mücadele edeceğim bir zemin yok. Nerede olursam olayım bu yürüyüşe katkı sunacağım."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.