Sivas

CÜSEM Aile Danışmanlığı Eğitimi sona erdi

09:49 22 Aralık 2015
CÜSEM Aile Danışmanlığı Eğitimi sona erdi

 Cumhuriyet Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (CÜSEM) tarafından düzenlenen Aile Danışmanlığı Eğitimi sona erdi. 

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, temmuzda başlayan ve yaklaşık 5 ay süren eğitimin uygulama bölümünde kursiyerler, Sivas Adalet Sarayında iki haftalık staj uygulamasına katıldı. 

CÜSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Mazlum, çok önemsedikleri ve emek verdikleri bir programı başarıyla bitirdiklerini belirtti. 

Emeği geçenlere teşekkür eden Mazlum, şunları kaydetti:

"Bu programda Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik ve kursiyerlerimizin daha donanımlı yetişmesi için yaptığımız yazışmalar sonrasında aile mahkemesinde staj yapmaları imkanı sağladık. Kursiyerlerimize aldıkları sertifikalar sayesinde iş imkanı yaratmış olduk. Aile danışmanlığı yavaş yavaş fark edilmeye başlanan bir alan. Önümüzdeki süreçte hak ettiği değeri göreceğini düşünüyorum. Bunun fark edilmesiyle Türk aile yapısı daha sağlam ve sağlıklı olacaktır. Aile mahkemelerine gerek kalmadan eşler ve çocuklar arasında yaşanan sorunlar çözüme kavuşturulacaktır. Boşanma oranlarında gözle görülür bir azalma olacağı inancını taşıyorum. Bu vesileyle sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerimizi kutluyor, sertifikalarının hayırlı olmasını diliyorum."

 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.