Sivas

Gazeteci İsmail Güneş'in adı yaşatılacak

15:49 11 Ocak 2016
Gazeteci İsmail Güneş'in adı yaşatılacak

Kahramanmaraş'ta 7 yıl önce helikopterin düşmesi sonucu BBP'nin kurucu genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerle yaşamını yitiren gazeteci İsmail Güneş'in adı, Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki laboratuvara verildi.

Okulda, 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen programda İsmail Güneş'in isminin verildiği laboratuvarın da açılışı gerçekleştirildi.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, gazetecilerin zor şartlar altında görev yaptığını belirterek, "Basın önemli bir konu, akşam televizyonun karşısına geçiyoruz, haberleri pişmiş bir şekilde izliyoruz. Gazeteciler dağda, kışta, yolda, savaş altında, bombalar altında biz daha doğru bilgiyi alalım, kaynaklardan doğrusunu öğrenelim diye bizim için çalışıyorlar" dedi.

Merhum gazeteci İsmail Güneş'in eşi Yasemin Güneş ise gazeteciliğin fedakarlık üzerine kurulu bir meslek olduğunu ifade ederek, gazetecilerin kutsal bir görev yaptığını söyledi.

Konuşmaların ardından, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ve İsmail Güneş'in eşi Yasemin Güneş laboratuvarın açılışını gerçekleştirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.