Sivas

Akademisyenlerin bildirisine tepkiler

15:06 15 Ocak 2016
Akademisyenlerin bildirisine tepkiler

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" bildirisine tepki gösterdi.

Hızal, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Cumhuriyeti devletinin yıllardır mücadele ettiği terör örgütünün dış güçler tarafından desteklendiği belirtti.

Yurt içinde de geleceğin teminatı çocuklara ve gençlere vatan, millet, devlet ve bayrak sevgisi aşılaması gereken akademisyenlerin, Türkiye'nin birlik ve beraberliğini, kardeşliğine bozacak davranışlar sergilediklerini ifade eden Hızal, şunları kaydetti:

"Bu cennet vatanımızda bizler için çok kıymetli ve onur duyduğunuz makamlara gelen bu zihniyeti taşıyan akademisyenlere, şehit aileleri ve gazileri olarak haklarımızı helal etmiyoruz. Demokrasi ve insan haklarından bahseden bu kişilere sormak gerekiyor, bu vatanın bölünmez bütünlüğü için terörle mücadelede canlarını hiçe sayarak şehit olan ve yaralanan askerimin, polisimin, insan hakkı, yaşama hakkı, demokratik hakkı yok mu? Şehit eşlerinin, çocuklarının, anne ve babalarının insan hakları, demokratik hakları yok mu? Kendilerini aydın zanneden karanlık vatan hainleri, güzel vatanımızın suyundan, denizinden, dağından, ovasından, ekmeğinden ve her türlü nimetinden faydalanan zalimler, şehitlerimizin geride çocuklarının, gözü yaşlı yavrularının, anne ve babalarımızın feryatları sizlerin hiç mi vicdanlarını sızlatmıyor? Bu nasıl insanlıktır, bu nasıl caniliktir? Aziz şehitlerimiz belki bu dünyada haklarının hesabını soramayacaklar ama sizler 'gerçek dünyada' şehitlerimizin aziz kanlarında boğulacaksınız. Bu zihniyetin hukuk önünde hesap vermesini istiyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.