Sivas

Sivas'ta verimsiz araziler tespit edilecek

17:43 25 Ocak 2016
Sivas'ta verimsiz araziler tespit edilecek

Sivas'ta verimsiz arazilerin tespit edilmesi, hayvancılık üzerine yapılan işletmelerin belirlenmesi ve aynı zamanda kullanılmayan tarımsal arazilerin tespit edilmesi amacıyla Sivas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) ile Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) arasında işbirliği protokolü imzalandığı bildirildi.

Sivas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, protokol imza törenine CÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ertan Buyruk ve Metin Bozkuş, Sivas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan, ORAN Genel Sekreteri Kamil Taşçı ile diğer yetkililer katıldı.

Buyruk, imza töreninde yaptığı konuşmada, verimsiz arazilerin tespit edilmesi, hayvancılık üzerine yapılan işletmelerin belirlenmesi ve aynı zamanda kullanılmayan tarımsal arazilerin tespit edilmesi hususunda uzaktan algılama ve coğrafi bilgi sistemiyle bunların belirlenmesi adına güzel bir proje yapıldığını belirtti. İşbirliğinin hayırlı olmasını dileyen Buyruk, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Aslan ise protokol kapsamında yapılacak çalışmanın Türkiye'deki ilklerden birisi olduğunu belirterek, "Özellikle Coğrafi Bilgi Sistemlerinin tarımsal altyapının hazırlanmasında kullanılması Türkiye'de bir ilk, ilimize ve Türkiyemize faydalı olmasını diliyorum. Desteklerinden dolayı ORAN'a, işbirliğinden dolayı da üniversitemize çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

ORAN Genel Sekreteri Kamil Taşçı da Sivas ve Yozgat'ın tarım bakımından kırsal kalkınma adına ciddi gelecek vadeden iller olduğunu belirterek, projeyi önemsediklerini aktardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.