Sivas

HDP Van Milletvekili Hezer'e tepkiler

13:34 26 Şubat 2016
HDP Van Milletvekili Hezer'e tepkiler

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in Ankara'daki terör saldırısını gerçekleştiren terörist için kurulan taziye çadırını ziyaret etmesine tepki gösterdi.

Hızal, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, milletvekili Hezer hakkında, terörist için kurulan taziye çadırını ziyaretiyle ilgili fezleke hazırlanması gerektiğini belirtti.

Hezer'in milletvekili olmasının bir şeyi değiştirmediğini, diğer partilere mensup milletvekillerinin üzerilerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Hızal, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Terörle mücadele noktasında PKK terör örgütüne destek veren ve onu öven, Türkiye Cumhuriyeti devletinin birlik ve bütünlüğünü bozmaya çalışan bir ifade kullanan kim varsa anayasal çerçevede yargılanmalarını istiyoruz. Bu milletvekilleri Türkiye Cumhuriyeti devletini, milletini, bölmek ve parçalamak için her türlü hainliği ve alçaklığı yapıyorlar. Şu anda gerek Sur'da, gerek Cizre'de ve bundan sonraki süreç içerisinde Güneydoğu'nun bazı illerinde faaliyetler gösterecekler. Bunlara karşı önlem alınması gerektiğini yılardır tekrarlıyoruz, yıllardır ifade ediyoruz."

Hızal, şehit haberlerinin yürekleri dağladığını belirterek milletin huzuru, güvenliği ve bekası için canlarını feda eden şehitlerin anılarını, hatıralarını daima yaşatmak için gayret gösterdiklerini, bu amaçla anma programı düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.