Sivas

Asırlık çınarlar Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi'nde buluştu

12:36 23 Mart 2016
Asırlık çınarlar Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi'nde buluştu

Sivas Lisesi'nden mezun olan 103 yaşındaki Osman Asarkaya ile 90 yaşındaki Mahmut Koçak, Yaşlılar Haftası dolayısıyla bir dönem Sivas Lisesi olarak da hizmet veren Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi'nde bir araya geldi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarınca ''Milli Mücadele Karargahı'' olarak kullanılan ve bir dönem İdadi, Sultani, Sivas Lisesi, Kongre Lisesi olarak kullanılan Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi yıllar sonra mezunlarını ağırladı.

Sivas Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği öncülüğünde "Yaşlılar Haftası" haftası dolayısıyla yıllar sonra okullarını ziyaret eden 1937 yılı mezunu Osman Asarkaya (103) ile 1944 mezunu Mahmut Koçak, (90), okudukları lisede bir araya geldi.

Asırlık çınarlar, müze bahçesinde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı.

Koçak, çok mutlu olduğunu ifade ederek, 90 yıl öncesini hatırladığını söyledi.

Asarkaya ise Tokat'tan geldiğini belirterek, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy da tarihi bir gün yaşadıklarını belirterek, "Vefa örneği yaşıyoruz. Sivas Lisesi'nin yaşayan en eski mezunlarını bulduk. 1937'de kongre binası olarak kullanılan bu binadan Sivas Lisesi'nden mezun olmuşlar." dedi.

Yaşayan değerlere sahip çıkılması gerektiğini aktaran Altınsoy, "İnsanlar öldükten sonra kıymetinin bilinmemesi gerekiyor. O yüzden biz bunu çok anlamlı bulduk. Mezunlarımızı bulup getirmek için gayretler sarf ettik. Bugün bunları burada buluşturduk. Kendileri de nostalji yaşıyorlar." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.